Zemana na Hrad dopraví autokolona, ministři přijedou mikrobusem

07.03.2013 15:46

Nastupujícího prezidenta Miloše Zemana přiveze v pátek ráno na Pražský hrad autokolona doprovázená policejními motocyklisty, řekl dnes ČTK Vratislav Mynář, lídr Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ). Na inauguraci, která na Hradě začíná v 10:00, přijedou ministři české vlády společně. Od malostranské Strakovy akademie ministry dopraví nahoru k Hradu mikrobus, potvrdilo několik členů kabinetu.

Zemana na Hrad dopraví autokolona, ministři přijedou mikrobusem
Foto: zemannahrad.cz
Popisek: Nastupující prezident Miloš Zeman zveřejnil fotografii, kterou pošta umístí na známku

Zeman vyrazí na inauguraci společně s manželkou Ivanou a dcerou Kateřinou tak, aby na Hrad přijel okolo deváté ráno. Jeho příjezd bude spojen se symbolickým otevřením areálu, který bude uzavřen od dnešní půlnoci. V polovině noci totiž končí funkční období současnému prezidentovi Václavu Klausovi, kdy bude za zvuku zvonů sv. Víta a hymny stažena prezidentská standarta a "prázdný" Hrad uzavřen.

K Hradu se zřejmě kolona se Zemanem, která vyrazí z pražských Stodůlek, přiblíží pro dopravu jinak už od dnešního večera uzavřenou Loretánskou ulicí a vjede do něj Matyášovou branou. Ve stejnou chvíli, kdy bude Zeman přijíždět na Hrad, se ve Strakově akademii sejdou ministři, které o chvíli později dopraví na Hrad mikrobus. Zpět se členové vlády vypraví po 11:00, kdy by měl slavnostní ceremoniál ve Vladislavském sále a na nádvoří skončit.

Premiér Petr Nečas (ODS) se členy svého kabinetu podle informací ČTK cestovat nebude. Přijede zvlášť a po inauguraci se také zúčastní slavnostního oběda nového prezidenta s nejvyššími ústavními činiteli.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…