Zemanem podporovaný finanční dravec se natvrdo pustil do OKD. Padla žaloba pro vydírání

03.05.2016 15:32

Investiční společnost Arca Capital finančníka Pavola Krúpy, která se angažuje ve prospěch horníků OKD a nájemníků Bakalových bytů, zažalovala firmy OKD, NWR a Ad Hoc Group. Firmy jsou prý podezřelé z trestného činu vydírání české vlády. Miliardář Krúpa už delší dobu upozorňuje, že Zdeněk Bakala OKD vytuneloval. OKD navíc v úterý podala k soudu sama na sebe insolvenční návrh.

Zemanem podporovaný finanční dravec se natvrdo pustil do OKD. Padla žaloba pro vydírání
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Důl Paskov

„Skupina Arca Capital  podala dne 3. května 2016 trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu vydírání z důvodu vyvíjení nepřiměřeného nátlaku na vládu ČR ze strany zástupců společností NWR a OKD a skupiny Ad Hoc Group v souvislosti s řešením krizové situace společnosti OKD,“ uvádí Krúpova společnost ve vyjádření.

  • Trestní oznámení ZDE

Skupina Ad Hoc Group (nedávno koupila NWR vlastnící OKD, zaznívají však pochybnosti, zda i nyní nemá Bakala na tuto firmu vliv – pozn. red.) a vedení firem OKD a NWR podle vyjádření Krúpovy společnosti zneužívají značné celospolečenské citlivosti situace a tíživého hospodářského stavu OKD, který prý ale svým předchozím jednáním samy způsobily „zneužíváním svého postavení k vytunelování společnosti OKD“.

„Za nevýhodných podmínek předkládají vládě návrhy k řešení komplikované situace ve společnosti OKD, které spočívají především ve finanční pomoci ze strany státu. Z této varianty řešení by však měli především prospěch nikoliv situací ohrožení zaměstnanci společnosti, ale právě skupina AHG a vedení OKD a NWR,“ stojí v prohlášení společnosti Arca Capital.

Vlastníka této investiční skupiny, miliardáře Pavola Krúpu, dokonce pro angažmá ve věci OKD před časem přijal prezident Miloš Zeman. Prezident na schůzce podpořil Krúpu ve snaze pomoct nájemníkům bytů OKD. Sám Zeman několikrát označil Zdeňka Bakalu, s nímž je celá kauza neodmyslitelně spojena, za lidskou hyenu.

O Pavolu Krúpovi také média před týdnem psala v souvislosti s dluhem 337 milionů, které má ČSSD zaplatit advokátu Zdeňku Altnerovi. Krúpa nabízel, že od Altnera pohledávku koupí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …