Zemanova cesta jim vadí, ale s Havlovou lavičkou si udělali výlet skoro za milion. Senátor Veleba odepsal "havlistům"

03.05.2015 16:38

Senátor Jan Veleba znovu chválí prezidenta Zemana za cestu do Moskvy na oslavy konce druhé světové války. Pár slov má ale i pro ty, kteří za tuto cestu Zemana kritizují, především pro „havlisty“. Zatímco se Miloše Zemana ptají, kolik vlastně bude stát jeho cesta, bezostyšně prý sahají do kapes daňových poplatníků, aby mohli propagovat lavičky Václava Havla po světě.

Zemanova cesta jim vadí, ale s Havlovou lavičkou si udělali výlet skoro za milion. Senátor Veleba odepsal "havlistům"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

I lidovci patřili k těm, kteří se ptali, kolik bude stát cesta prezidenta Zemana do Moskvy. Coby členové vlády možná dokonce zvažovali, že cestu hlavy státu nepodpoří. Veleba ovšem upozorňuje, že předseda lidovců Pavel Bělobrádek utratil stovky tisíc korun při jiných příležitostech.

„Jednou z nich je např. odhalení lavičky Václava Havla v Oxfordu za účasti místopředsedy vlády Bělobrádka loni na podzim. Cesta rozsáhlé delegace kvůli jedné lavičce Bořka Šípka stála daňové poplatníky 800 000 Kč... Předseda KDU-ČSL byl přitom první, kdo vyhlašoval, že Zemanovu cestu do Moskvy neposvětí. Sám se ale nezdráhá sahat do kapes daňových poplatníků a pokrývat akce, které patří zcela nepochybně do komerční sféry či sféry nadační,“ upozorňuje Veleba.

Podle předsedy SPO Veleby to mohl být chytrý předvolební tah k prezidentským volbám, které jsou ještě daleko, ale s Havlem je spojován např. Tomáš Halík a právě on by mohl být jedním z příštích kandidátů. Problém je „jen“ v tom, že tuto předvolební kampaň platí daňoví poplatníci.

Celý text najdete zde

A pokud jde o druhou světovou válku, měli bychom poslouchat především veterány a ocenit i ty, kteří bohužel padli i za naši svobodu. Sovětů padlo zdaleka nejvíc, takže i obětem z Moskvy patří hold. Kdo tvrdí něco jiného, rozehrává podle Veleby nebezpečnou hru, jejíž hořké plody budeme muset jednou sklidit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…