Zemanova dcera odhaluje: Ptala jsem se táty, jak by se mu umíralo, kdyby...

28.03.2013 7:56

Týdeník Reflex přináší ve svém nejnovějším vydání rozhovor s dcerou prezidenta republiky Kateřinou Zemanovou. V něm „první slečna“, jak ji sám jej otec začal oslovovat, mimo jiné zavzpomínala, jak právě ona přemlouvala tatínka ke kandidatuře. Pár dní na to oznámil, že se zúčastní prvních přímých prezidentských voleb.

Zemanova dcera odhaluje: Ptala jsem se táty, jak by se mu umíralo, kdyby...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Zemanová, dcera Miloše Zemana

Vzpomíná, jak se vloni v létě vrátila z letní brigády v Řecku a viděla, že jejího otce jsou plná média. V té době už se množily spekulace o jeho prezidentské kandidatuře. „Vždycky jsem ho v těch článcích viděla bez partnera. Byl s ním jeho tajemník, nebo bodyguard, a mně přišlo líto, že tam nemá nikoho z rodiny,“ vzpomíná.

Reflexu však také prozradila, že možná právě ona sehrála důležitou úlohu při rozhodování Miloše Zemana, zda do prezidentských voleb jít. „On nad tím hodně váhal. A já jsem řekla, že když do toho nepůjde, tak nikdy neuvidí, jak by to mohlo dopadnout. Ptala jsem se ho, jak by se mu s tím umíralo. A táta do toho šel,“ vzpomíná na domácí rozhovory. Otec se prý těžko loučil s představou, že bude muset opustit klid své pevnosti na Vysočině. „Řekla jsem mu, že když bude kandidovat, musí se hnát za tou pozicí a nemyslet na Vysočinu,“dodává dcera.

Do kampaně ale sama vstoupila až později. Rozhodla prý náhoda- v říjnu vyrazila s otcem do divadla a přítomní novináři z toho okamžitě udělali senzaci. Od té chvíle bylo jasné, že právě ona sehraje roli zpestřujícího prvku prezidentské kampaně.

Krásná bude po mně…

Devatenáctiletá středoškolačka přitom není ve veřejném prostoru tak úplným nováčkem. Už těhotenství její matky se dostalo na titulní stránku novin. Její otec byl totiž už v té době předsedou ČSSD, a se stranou sympatizující deník Rudé právo přinesl v létě 1993 titulek „U Zemanů budou chovat“. Po jejím narození pyšný otec do novinářských diktafonů dojatě prohlašoval že „krásná bude po mně a inteligentní po mamince“. Podle redaktorů Reflexu je však dcera spíše velmi zdařilou kopií nového prezidenta.

To dokazuje i po internetu kolující video, na němž patnáctiletá Kateřina paroduje svého otce, v té době rentiéra a rozverného politického glosátora z Vysočiny. „Než se to video objevilo, tak jsem absolutně zapomněla, že jsem ho někdy natočila,“ vzpomíná dnes. V populární disciplíně „napodobování Zemana“ však podle Reflexu exceluje.

Video s parodií Miloše Zemana můžete vidět ZDE

Od ledna už však není okrasou tatínkovy kampaně, ale polooficiální institucí „první slečny“, která nemůže žít úplně stejně, jako její vrstevníci. To pocítila poprvé hned pár hodin po otcově zvolení, když přiděleným vozem nechala rozvést po Praze několik kamarádů a bulvár si zato na ní vydatně smlsl. Na tuto epizodu dnes vzpomíná se smíchem, neboť jí prý doma od té doby říkají „taxikářka“.

Po boku otce- prezidenta by chtěla vystupovat pouze příležitostně, jinak bude roli první dámy plnit její matka. Sama přiznává, že po ostré prezidentské kampani, jíž se stala součástí, potřebovala na několik dní úplně zmizet z veřejného prostoru. I dál by chtěla mít svůj život a věnovat se zejména studiu. Veřejně angažovat by se chtěla třeba v boji proti AIDS a poruchám příjmu potravy.    


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …