Zemanovci by chtěli na kandidátky členy Rusnokovy vlády

12.08.2013 14:43

Strana práv občanů - zemanovci chce získat na kandidátky pro předčasné sněmovní volby co nejvíce členů úřednické vlády Jiřího Rusnoka. Jde o odborníky na svých místech, říkají členové stranického vedení.

Zemanovci by chtěli na kandidátky členy Rusnokovy vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Štengl

"Budeme je chtít oslovit. Můžeme je oslovit všechny. Druhá věc je, jestli to budou chtít akceptovat a za jakých podmínek," citoval server iDnes.cz šéfa strany Zdeňka Štengla. Podobně hovořil také místopředseda Vladimír Kruliš, podle kterého jde o logický krok. "Pokládáme je za vládu odborníků," řekl ČTK.Štengla by stál i o kandidaturu kancléře prezidenta Miloše Zemana a svého předchůdce v čele SPOZ Vratislava Mynáře.

Rusnokovu vládu jmenoval Zeman jako "vládu odborníků". Někteří její kritici ji označují za kabinet prezidentových přátel nebo vládu SPOZ. Na letošním sjezdu zemanovců se objevil například někdejší sociální demokrat, nyní ministr vnitra Martin Pecina. Zeman je čestným předsedou SPOZ. Mynář stále vede její organizaci ve Zlínském kraji.

Přípravou na předčasné volby, které by se uskutečnily na podzim, pokud se rozpustí Sněmovna, se bude zabývat politická rada SPOZ ve čtvrtek odpoledne. Podle Kruliše by se mělo debatovat například o předběžném finančním plánu a o podobě kampaně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…