Zemanovi pomáhá podpora ČSSD a KSČM, myslí si Schwarzenberg

19.01.2013 15:45

Předvolební průzkum agentury ppm factum, podle něhož zatím většina voličů těsně preferuje na post prezidenta Miloše Zemana (SPOZ), jeho protikandidáta Karla Schwarzenberga (TOP 09) nepřekvapil. Domnívá se totiž, že za aktuálním většinovým výsledkem Zemana stojí stranická podpora sociálních demokratů a komunistů. Prezidentský kandidát a ministr zahraničí to dnes řekl v Ostravě.

Zemanovi pomáhá podpora ČSSD a KSČM, myslí si Schwarzenberg
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Podle průzkumu agentury ppm factum by Zemana v druhém kole volilo 53,7 procenta lidí, zatímco Schwarzenberga 46,3 procenta voličů. O své volbě je ale definitivně rozhodnuta jen zhruba polovina občanů, kteří hodlají volit. "Uvidíme, jak to dopadne. Předpokládám, že prozatím má Miloš Zeman většinu, neboť se za něho postavila ČSSD a tak jasně se pro něho vyslovila KSČM," uvedl Schwarzenberg.

Dodal, že doufá, že opravdoví sociální demokraté pochopí, že Zeman není sociálně demokratický politik. "Víme, že je to pokračovatel (prezidenta) Václava Klause. Jiří Dienstbier to bylo něco jiného, to byl opravdový sociální demokrat," řekl Schwarzenberg, který se dnes v Ostravě ohradil i proti vystupování prezidenta Klause a jeho syna Václava Klause ml. vůči jeho osobě. Václav Klaus mladší se Schwarzenbergovi mimo jiné posmíval za neznalost hymny a rovněž označil jeho otce za člověka, který osnoval plány na likvidaci II. republiky. Schwarzenberg dnes uvedl, že postoje Klausových jsou pochopitelné.

"Teď se jeví, že oproti tomu, co Miloš Zeman tvrdil, že jde o ideologický střet, že jde o střet pravice a levice, ne o to nejde. Jde o to, jestli systém Václava Klause, který vyvrcholil teď tou amnestií všech bývalých lumpů, bude pokračovat a za to ručí Miloš Zeman," uvedl Schwarzenberg, který Zemana označil za Klausova spoluhráče.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

22:58 Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

Piráti představili svůj 12bodový plán pro boj s dezinformacemi, v němž požadují, aby další ministers…