Zemanův Veleba: Ať uprchlíkům pomůžou ti, co rozvrátili jejich země

03.06.2015 9:53

Senátor Jan Veleba odpověděl na dotazy čtenářů na ParlamentníchListech.cz. Vyjádřil se o dnešním problému s velkým a zvyšujícím se přílivem imigrantů do zemí Evropské unie. Rovněž reagoval na dotazy ohledně věci s filmem o šedesátém osmém odvysílaný ruskou televizí, či k věci kolem odvolaného ministra školství Marcela Chládka.

Zemanův Veleba: Ať uprchlíkům pomůžou ti, co rozvrátili jejich země
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

Ohledně stále se zvyšujícího přílivu uprchlíků do zemí Evropské unie míní Veleba, že je třeba jednat, a prý už zadal svým odborným poradcům úkol, aby vypracovali legislativní návrh, který by tento problém začal řešit. „V blízké době s tím seznámíme veřejnost s tím, že se k problému postavíme čelem. Situace kolem uprchlíků se dramaticky vyostřuje,“ míní Veleba, který je proti kvótám a přijímání uprchlíků. Veleba se hlavně obává zcela odlišné kultury, neznalosti jazyka a s tím spojeného i těžkého ekonomického břemene pro náš stát, jelikož bychom je museli živit. „Pomoc se musí směřovat přímo do daných zemí a hlavně by ji měli dávat ti, kteří se na rozvalu těchto zemí bez mandátu OSN podíleli,“ napsal Veleba. (Celá odpověď zde)

Veleba si je jist, že Chládek měl za dobu své funkce dobré výsledky, jakožto šéf resortu školství. Podařilo se mu prý udělat spoustu věcí a reakce politiků, odborů a profesních svazků ho rovněž chválí. Chládek by neměl prý být odvolán jen na základě novinářského článku. „Jestliže měl nedostatky ve svém chování k podřízeným, pak je tu ale jeho šéf, v tomto případě premiér, aby ho srovnal,“ napsal Veleba. 

Podle Veleby nejspíš premiérovi Bohuslavu Sobotkovi nevyhovují „dynamičtí a odborně zdatní podřízení, ale spíše nevýrazné a šedivé osobnosti," a jako příklad uvedl Vladimíra Špidlu, šéfa jeho poradců. Sobotka by se prý měl poohlédnout v tomto případě i po jiných ministerstvech, kde podle Veleby z resortu financí odešlo desítky lidí. Veleba uvedl i příklad spojený s ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem, ten vyhodil ředitele dobřanské psychiatrické léčebny přesto, že ministrem vyslaná kontrola, nezjistila žádný rozpor se zákonem. (Celá odpověď zde)

Senátor Veleba souhlasil s jedním z položených dotazů ohledně ruského filmu, který popisoval události z roku 1968. Souhlasil s tím, že se tomu věnuje až příliš velká pozornost v porovnání s událostmi, které byly vyloženě protiruské, jako například to, když Tomáš Klvaňa tvrdil, že nás sovětská armáda ve čtyřicátém pátém neosvobodila, ale naopak dobyla. Nebo když byl na Staroměstském náměstí umístěn portrét Vladimira Putina, který se podobal Adolfu Hitlerovu. Tehdy údajně ruská strana nevyjadřovala odpor k těmto událostem. To, že si ministr zahraničí Lubomír Zaorálek pozval ruského velvyslance, je zbytečné. „Pan Zaorálek je kašpar. Neumím to v jeho případě vyjádřit jinak,“ napsal Veleba. (Celá odpověď zde)

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…