Zemanův štáb pro příští volby: Možná přijde i Jaroslav Tvrdík

09.06.2016 7:27

I přestože prezident Miloš Zeman ještě neoznámil, zda bude za dva roky kandidovat v prezidentských volbách, Hospodářské noviny již informují o podobě jeho týmu pro kampaň.

Zemanův štáb pro příští volby: Možná přijde i Jaroslav Tvrdík
Foto: Radim Panenka
Popisek: Jaroslav Tvrdík

Zemanův hlavní poradce Martin Nejedlý již podle Hospodářských novin shání lidi do volebního výboru. Jeho šéfem by měl být předseda České unie sportu a právník Miroslav Jansta. Ten je dle svých slov připraven Zemana veřejně podpořit, pokud on bude kandidovat. „Považuji ho za státníka a v dnešní neklidné době ideální hlavu státu,“ řekl Jansta. Nabídku ohledně postu šéfa volebního výboru si ještě ale promyslí. Ve volební kampani před třemi lety řídil volební výbor současný kancléř Vratislav Mynář. 

Do volebního výboru, který musí mít ustanoven každý kandidát, podle Hospodářských novin by mohl také zamířit šéf Česko-čínské obchodní komory Jaroslav Tvrdík. I toho prý Nejedlý oslovil. 

I přestože má Tvrdík zkušenosti s manažerstvím ve volbách pro ČSSD, shoda na Hradě na jeho jménu určitě nepanuje. Někteří lidé totiž varují, že Tvrdík často podléhá emocím. 

Nejedlý prý dále počítá také s hradním protokolářem Vladimírem Krulišem či s jedním ze Zemanových poradců, bývalým programovým ředitelem Slovenské televize Romanem Liptákem. V týmu by neměl chybět ani daňový poradce Pavel Galuška.

„Pořád platí, že své rozhodnutí o kandidatuře oznámí v březnu 2017,“ řekl k celé Nejedlého akci mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…