Země v kómatu, kde vládnou bandité s kalašnikovy. Otřesné svědectí, jak to poslední rok vypadá na Donbasu

06.06.2015 15:17

Analytik Tomáš Haas se na sociální síti Facebook rozepsal o tom, co prý naše média nechtějí vidět. Vychází přitom ze zpráv Nadace pro pomoc obyvatelům pro oblast Donbasu, kde většina lidí mluví rusky, ale kontrolu si zde drží kyjevská vláda. Natalia Starokozhková na svém blogu popisuje mimo jiné i praktiky neonacistických bojůvek.

Země v kómatu, kde vládnou bandité s kalašnikovy. Otřesné svědectí, jak to poslední rok vypadá na Donbasu
Foto: Sergei Grits, ČTK/AP
Popisek: Proruští ozbrojenci na východě Ukrajiny

Se zvolením Petra Porošenka za prezidenta Ukrajiny prý tato země upadla do kómatu. Státní moc by měla být schopna udržet pořádek a klid vahou své autority, protože jen v klidu se mohou rozvíjet svoboda a demokracie, od nichž zase elity odvozují své právo vládnout. Jenže to, co se na Ukrajině děje teď, rozhodně nepřipomíná vývoj demokratického státu s patřičnou mírou autority.

Místo státní autority „pole“ ovládli bandité, kteří moc získali díky tomu, že měli v ruce kalašnikov. Z počátku se prý zdálo, že jejich počínání je namístě, jinak by hrozilo prohlubování anarchie a chaosu. Jenže tito držitelé kalašnikovů se odmítali vzdát své moci. Čas plynul a oni si ji stále drželi. Jestliže ale má stát fungovat, tito držitelé kalašnikovů se buď musejí stát součástí pravidelné armády, nebo zbraně odložit. Pokud  to neudělají, musejí být prohlášeni za zločince. Je třeba je „zpacifikovat“.

Celý text ZDE

„Vzhledem k tomu, že Nejvyšší rada Ukrajiny již podpořila zákon číslo 2953 ‚o změně zákona Ukrajiny‘ o podmínkách pobytu ozbrojených sil jiných států na území Ukrajiny“, půjde zřejmě o dlouhou válku. Bohužel. Ale naši lidé kdysi fašismus zaškrtili a dokážeme to opět. Dobro by mělo zvítězit a strana války skončit tak potupně jako její předchůdci ze čtyřicátých let,“ končí obraz z Donbasu z blogu.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…