Zemědělci plánují protest. Ale na internetu chtějí jít po organizátorech

14.02.2024 17:25 | Monitoring

Čeští zemědělci plánují 19. února výjezd v kolonách na Prahu. „Bojujeme za národní energetiku, domácí potravinářství a zemědělskou výrobu ve vlastních rukou,“ uvádějí zemědělci na webových stránkách k protestu. Na sociálních sítích se následně objevil seznam regionálních koordinátorů, které uživatel Dan Černohorský podrobil analýze.

Zemědělci plánují protest. Ale na internetu chtějí jít po organizátorech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Venkov - ilustrační foto

„Bojujeme za národní energetiku, domácí potravinářství a zemědělskou výrobu ve vlastních rukou. Bojujeme za budoucnost. Bojujeme, aby se v naší zemi dobře žilo i pracovalo. Bojujeme za budoucnost našich dětí a celého národa. Nejsme proti zemědělským organizacím, ale pasivita jejich vedení nás nutí, abychom vzali situaci do vlastních rukou. Nejsme členy žádné politické strany, nekandidujeme ve volbách. Není nám ale lhostejné, jak tato vláda ničí samotné základy země, které naši předci draze a těžce vystavěli. Nesmiřme se s greendealovou likvidací průmyslu a zemědělství! Inspirujme se kolegy v okolních zemích. Vyjeďme spolu tam, kde náš protest bude nejvíc vidět!“ slibují zemědělci na svých webových stránkách Myzemedelci.cz. Na Prahu mají vyrazit 19. února. 

„Již delší dobu upozorňujeme ministra zemědělství i celou vládu, že provádí politiku směřující k likvidaci českého průmyslu i zemědělství. Nejsme vyslyšeni a naše argumenty jsou odmítány. Nemáme jinou možnost, jak upozornit na tristní situaci než pomocí občanského protestu a blokád,“ dodávají zemědělci. Na stránkách mají seznam regionálních koordinátorů, tedy telefonních čísel. 

A uživatel Dan Černohorský je na sociální síti X podrobil analýze. 

„Doménu http://myzemedelci.cz registroval 4. 2. 2024 Ing. Martin Novosad (1967), Kyjevská 307/13, Brno. Je to energetický poradce, statutár v několika energetických firmách a taky... blogger, dezinformátor a parťák Petry Rédové,“ zmiňuje mimo jiné Černohorský.

„Dalším je starosta obce Kozojídky na Hodonínsku a místopředseda PRO JM kraje Otakar Březina (1965). Dezinformátor šířící falešné výroky Jiřího Stracha a anticovid aktivista,“ dodal mimo jiné další jméno. 

„Díky, přesdílím. A pak je půjdu trochu pošťouchnout na FB,“ píše následně jedna uživatelka.

„Doménu myzemedelci má registrovanou Babišův člověk.,“ konstatuje další uživatel.

„Moc mi je ale neplašte, potrollím si je,“ dodala i další uživatelka.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …