Ženíšek z TOPky: BIS? Lžou Zeman i Babiš

25.08.2021 11:43 | Ze sítí

Premiér Andrej Babiš (ANO) a prezident Miloš Zeman jsou ve při. Zeman tvrdí, že mu Babiš slíbil, že zarazí odposlech Zemanova poradce Martina Nejedlého ze strany BIS. Babiš to popírá. A na sociálních sítích se rozjely debaty o tom, že Miloš Zeman prý zase jednou neříká pravdu. Z řad TOP 09 zaznělo, že možná lže jak Zeman, tak Babiš.

Ženíšek z TOPky: BIS? Lžou Zeman i Babiš
Foto: Facebookový profil Andreje Babiše
Popisek: Schůzka premiéra Andreje Babiše (ANO) s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech

Prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz naznačil, že Bezpečnostní informační služba odposlouchává vysoké ústavní činitele. V rozhovoru pro Blesk tuto myšlenku rozvedl a konstatoval, že BIS vlastně odposlouchává i jeho telefon, i když sám žádný nemá. Občas si půjčí telefon svého poradce Martina Nejedlého. A toho podle Zemana BIS odposlouchává.

Prozradil také, že se o tom bavil s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a ten mu údajně před kancléřem Vratislavem Mynářem slíbil, že tento odposlech zarazí.

Ale Babiš to popírá. Šéf hnutí ANO tvrdí, že s prezidentem Zemanem jednává jen mezi čtyřma očima, takže je nesmysl, že mohl Vratislav Mynář něco slyšet. Zvlášť ne, když podle Babiše žádný takový slib nezazněl, protože k tomu podle svých vlastních slov ani nemá kompetence.

Roztržka prezidenta s premiérem vzbudila pozornost na sociálních sítích.

Komentátor Deníku Právo Alexandr Mitrofanov naznačil, jak je to s pravdomluvností prezidenta Zemana. „Není to sice další soudní verdikt, že Zeman je lhář, ale i tak je to zajímavé a zábavné,“ poznamenal komentátor.

Zeman a Babiš jsou ve při

Ozval se také senátor za TOP 09 Jiří Růžička.

„Premiér označil prezidentovo tvrzení o zastavení odposlechů BIS „za nesmysl"! Miloš Zeman si vymýšlí často, Ústava pro něj není nic, nerespektuje zákony ani rozhodnutí soudu, ale teď by nejraději rozhodoval i o pravomocích ústavních činitelů a institucí,“ kroutil hlavou nad Zemanem senátor.

Zeman a Babiš jsou ve při

Někdejší první místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek se s tím nemazal a konstatoval, že lžou oba pánové. Jak Zeman, tak Babiš.

Zeman a Babiš jsou ve při

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…