Ženy, zpěv a trochu více vína. "Doktor prase" Barták před soudem

09.09.2012 8:26

V Praze v týdnu začalo soudní přelíčení s lékařem a spolumajitelem vysočanské polikliniky Jaroslavem Bartákem. Ten je viněn z několika násilných a sexuálních trestných činů spáchaných na svých asistentkách. Zatím u soudu padlo z jeho strany mnoho urážek svědčících žen, ale rovněž výroků spíše k pousmání. Server IDNES.cz přinesl jejich rekapitulaci.

Ženy, zpěv a trochu více vína. "Doktor prase" Barták před soudem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Městský soud

Hned v úvodu své výpovědi se Barták přiznal, že má "co na srdci, to na jazyku". A hned vzápětí pro změnu k tomu, že měl vždycky rád alkohol, ženy a zpěv. „Přiznávám, s alkoholem jsem to přeháněl,“ uznal kajícně. Na druhou stranu prý s asistentkami vždy preferoval pouze mazlení, neboť je katolicky založený. Svou víru deklaroval v procesu opakovaně, pikantní byly výklady, podle kterých jsou s ní sexuální výstřelky celkem slučitelné.

O svých asistentkách mluvil muž, přezdívaný médii „doktor prase“, v průběhu procesu takřka výhradně pohrdlivě. Nejbrutálněji se vyjádřil o jedné ze svědkyň, která prý měla „zuby křivý, prsa špatný, ale snažila se“. O jiné zase tvrdil, že měla asi sto kilo, a kdyby mu prý dala facku, tak by odletěl.

Říkala, že je opuštěný psík. Tak jsem se jí ujal

Další z dívek charakterizoval slovy: „Měla na záznamníku nahráno: Jsem jako opuštěný psík, kterého páneček nechal v kavárně. Ujměte se mě někdo. Tak jsem se jí ujal,“ vysvětlil svůj vztah s jednou z asistentek.  

V jednom z mála doznání připustil, že jedné ze svých osobních asistentek ztropil žárlivou scénu „Myslela si, že může spát, s kým chce,“ vysvětlil.  

V jednom z mála doznání uvedl, že se jako věřící člověk kaje. Ohledně světské spravedlnosti však projevoval mnohem svéráznější přístup, což se projevilo i v jeho vztahu k mocným lidem, které občas využíval i ke krytí svých aktivit.

„Volal jsem Grygárkovi, co mám dělat. A on pak zavolal policistům, aby doktora Bartáka nechali na pokoji,“ uvedl například. Tím vysvětlil, proč s ním policie jednala v rukavičkách, když ji na něj zavolala jedna z jeho asistentek. Rovněž se pochlubil, že má v telefonu čísla všech velvyslanců a „ústavních hodnostářů“, neboť se prý v případě nouze hodí.

V aktuální nouzi však zvrhlému lékaři nejspíš nepomohou.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…