Zeptali jste se Petra Macha na uprchlíky a EU. Zde jsou jeho odpovědi

09.11.2015 16:16

Z PROFILŮ Na dotazy čtenářů ParlamentníchListů.cz odpovídal na svém profilu europoslanec Petr Mach (Svobodní). A nejčastěji se otázky týkaly uprchlické krize v Evropě i Evropské unie samotné.

Zeptali jste se Petra Macha na uprchlíky a EU. Zde jsou jeho odpovědi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý europoslanec Petr Mach (Trikolóra)

„Vytrvá ČR jako Fico? Odmítneme respektovat EU?“ zeptal se v souvislosti s postojem Slovenska, které nehodlá respektovat kvóty v rámci uprchlické krize ani poté, co bylo přehlasováno, jeden ze čtenářů. „Podle mě se česká vláda ke Slovensku nepřidá. Bude bohužel poslušně poslouchat nařízení Bruselu, místo aby hájila zájmy českých občanů. Musíme se proti tomu hlasitě postavit,“ odpověděl Mach.

  • Otázku i s odpovědí najdete ZDE

Následovala otázka na postupy Evropské unie, která nám podle všeho hrozí, v případě nepřijetí kvót, nejen ztrátou dotací, ale i vyloučením z Unie. Podle Macha je Unie obrovskou překážkou k prosperitě, a proto i z toho důvodu prosazují Svobodní referendum o vystoupení z EU. Ohledně kvót by se Česko mělo přidat k žalobě k Soudnímu dvoru EU, mělo by také nově jednat s Polskem a dalšími zeměmi, aby nehlasovaly pro trvalý mechanismus povinného přijímání dalších imigrantů. 

  • Otázku i s odpovědí najdete ZDE

Proti jednání Evropské unie, která kvóty přijala i bez našeho souhlasu, a my je musíme respektovat, se ohradil další ze čtenářů. A to byla voda na Machův mlýn. „Již před schválením Lisabonské smlouvy jsem varoval, že Evropská unie bude často konat bez našeho souhlasu a proti naší vůli. Jak jsem psal v jiné odpovědi. Nyní bychom se měli bránit soudně,“ zopakoval europoslanec.

  • Otázku i s odpovědí najdete ZDE

„Muslimská invaze je hybridní válka na zotročení Evropanů. Jsou politici slepí? Vždyť se stačí podívat na složení migrantů,“ uvedl další čtenář. „Nemyslím si, že jde o nějaké spiknutí či válku. Mnozí lidé jdou z chudších zemí třeba do Německa, protože jim nabízí štědré sociální dávky a otevřenou náruč. Avšak Němci a další západní země teď nejsou schopny takový příval řešit, a tak se snaží přerozdělit svůj problém na ostatní členské země EU. Držme se naší rozumné imigrantské politiky. Výrazně by také pomohlo, kdybychom nezasahovali do dění v ostatních zemích a odstranili překážky mezinárodního obchodu, tak aby se tyto chudší země mohly rozvíjet,“ zareagoval Mach.

  • Otázku i s odpovědí najdete ZDE

Podle dalšího ze čtenářů by byl Mach nejvhodnějším kandidátem na hlavu státu. „Děkuji za důvěru, nicméně mým cílem je Poslanecká sněmovna a vláda. Tam se rozhoduje o důležitých věcech, tam je možnost změnit politiku v ČR. Proto se soustředím spíše na sněmovní volby 2017,“ odpověděl Mach.

  • Otázku i s odpovědí najdete ZDE

A došlo i na Spojené státy. „Američani se snaží udělat z Evropanů národ negramotů. Hrajou si na vládce světa?“ otázala se čtenářka. „Nevím, jestli se snaží Američané cíleně z Evropanů něco udělat. Podle mě jen hájí své zájmy a my bychom měli dělat to samé, nepáchat sebevraždu nesmyslnou jednotnou azylovou a sociální politikou,“ zareagoval europoslanec. 

  • Otázku i s odpovědí najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…