Židovské obce, rektoři, televizní svaz, herci. Všichni proti dovolbě Rady ČT

04.05.2021 12:15

Poslanci by dnes večer měli rozhodovat o zvolení nových čtyř členů do Rady ČT. Stávající člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka se rozhodl vyjmenovat, komu všemu se tento krok poslanců nelíbí.

Židovské obce, rektoři, televizní svaz, herci. Všichni proti dovolbě Rady ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Sněmovna by dnes večer od 18. hodin měla jednat o obsazení čtyř křesel v Radě ČT, která se uvolní na konci května. Už v březnu vybral Volební výbor Sněmovny dvanáct kandidátů, z nichž by dnes večer měla vybírat Sněmovna čtyři finální tváře.

Anketa

Bojíte se onemocnění covid-19? (Ptáme se od 4.5.2021)

22%
78%
hlasovalo: 8619 lidí

Řada organizací se však staví proti tomu, aby finální volba čtyř členů probíhala právě dnes. Na seznam těch, kteří protestují proti dnešní dovolbě, upozornil člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka.

„Kdo také protestuje proti dnešní volbě členů Rady ČT,“ napsal Šarapatka a přidal seznam více než dvaceti organizací, mezi kterými nechybí Národní galerie, Nadační fond nezávislé žurnalistiky, Svaz měst a obcí, Nadace Charty 77, Transparency International, Syndikát novinářů, Český olympijský výbor, Český filmový a televizní svaz FITES, vzdělávací organizace EDUin, Federace židovských obcí, Česká konference rektorů, Herecká asociace a další.

Sám Šarapatka dal již o den dříve najevo, co si o užším výběru dvanácti kandidátů myslí.

„Zítra v 18h má PS volit 4 radní ČT. Poslanci ANO, SPD, KSČM ve Volebním výboru odmítli revokovat výběr kandidátů. Mezi horké favority jsou dál RSDr. z VŠP ÚV KSČ, ‚Filmař‘ z archívu StB, hrdý ‚agent Kremlu‘, býv. PR poradce Babiše ad. milci Hradu, nácků a komunistů. Děkujeme,“ poznamenal trpce.  

Zdeněk Šarapatka promluvil

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…