Žijeme si jak prasata v žitě, řekl Kalousek. Hrozí mu kriminálem

14.11.2022 16:44

Někdejší ministr financí Miroslav Kalousek vzpomněl na svá slova z roku 2012 – a posunul je do současnosti. Podle něj si žijeme jako prasata v žitě a máme tu drzost naříkat. A reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

Žijeme si jak prasata v žitě, řekl Kalousek. Hrozí mu kriminálem
Foto: Screen: YouTube
Popisek: Miroslav Kalousek

„V r. 2012 jsem řekl: ‚V porovnání s drtivou částí planety si žijeme jako prasata v žitě a máme tu drzost naříkat.‘ Od ministra to bylo neempatické, ještě jednou se omlouvám. Jako řadový občan říkám dnes: Žijeme si jako prasata v žitě a máme tu drzost naříkat. Omlouvat se nebudu,“ napsal Kalousek na twitteru.

„Kalousek je natolik mimo, až to hraničí s kriminalitou,“ zmínil šéfredaktor Britských listů Jan Čulík v reakci. Připojil text ze serveru, jejž napsal Pavel Veleman a nese název Sociální práce ve vlnách.

„Všichni se topíme se ve svém strachu o svou existenci, splácení hypoték, situace vlastně v celé společnosti je podobná a carové a carevny to moc dobře vědí a dělají vše pro to, aby každý z nás pochopil to staré normalizační heslo: Buď půjdeš s námi, nebo tě naprosto profesně vymažeme a finančně necháme vyhladovět. A my sociální pracovníci se nedokážeme postavit všem těm letitým dinosaurům, kteří více než čtvrt století zakonzervovali obor sociální práce v neuvěřitelné pasivitě a servilitě k politickému vedení a byrokratické strnulosti. To je situace, která se prakticky řeší na každém pracovišti: Kdy se ještě více profesně ponížit a kdy se již postavit proti nesmyslným úkolům – to je  stálé dilema všech supervizí v sociální oblasti,“ poznamenal mimo jiné Veleman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…