Žijeme v moderním koncentráku, zblblí lživýmí médii. Zrušme Českou televizi, radí Milan Knížák po zážitku s epidemií

12.11.2020 20:11

Český výtvarník, hudební tvůrce a bývalý ředitel Národní galerie Milan Knížák se rozpovídal o tom, že žijeme v „moderním koncentráku“. Hovoří tak v souvislosti s epidemií koronaviru, která nám přinesla zásadní informaci, a sice že média s veřejnoprávní televizí v čele dávají lživé informace a zneužijí každou šanci, která jim dá možnost se zviditelnit. Zároveň i Babišův kabinet podle něj předstírá, jak jim jde o naše zdraví a jak na své občany myslí. „Vyžeňme neschopnou vládu a zrušme Českou televizi,“ nabádá.

Žijeme v moderním koncentráku, zblblí lživýmí médii. Zrušme Českou televizi, radí Milan Knížák po zážitku s epidemií
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

Knížák vyjádřil nespokojenost nad tím, že platí koncesionářské poplatky za zkreslené informace vztahující se k epidemiologické situaci. „Nechci platit za televizní stanici, která mě od rána do večera straší covidem. Nedívám se na zprávy v soukromých televizích, ale tam alespoň nemusím nic platit. Dávat ČT televizi peníze za to, že mě od rána do večera otravuje zkreslenými informacemi, mně připadá absurdní,“ říká.

Všechny zprávy o viru, kterým média zásobí své diváky, se podle něj nezakládají na pravdě a jejich cílem je vyvolávat ve společnosti strach. „Navíc všechny informace o covidu, které dostáváme z médií, jsou svým způsobem lživé. Jsou upraveny tak, aby vyvolávaly strach a paniku,“ konstatuje.

Především chybějí jasná srovnání. „Čísla jsou většinou populace vnímána absolutně a média se snaží, aby to tak zůstávalo. To, že průměrně v naší republice denně umírá cca 300 lidí, je normální stav,“ upozorňuje a dodává: „Spočítejte si, kolik zemřelo lidí s covidem a zda se liší počet celkově zemřelých od jiných let bez covidu. Nevyjde vám alarmující číslo, jen varující, které není mimo normu.“

Nabádá proto veřejnost k opatrnosti, se kterou by k těmto zprávám měla přistupovat. „Je třeba být opatrný, je nutné zachovávat zažité hygienické zvyklosti. Možná že na některých místech je nutné použít i roušky, ale jen výjimečně a selektivně,“ pokračuje Knížák.

„Vláda a média se nás snaží totálně zmanipulovat, a snižují tím naši psychickou odolnost,“ dodává s tím, že v tak traumatizované společnosti se pak velmi špatně žije.

Pro dnešní situaci nabídl srovnání s koncetračním táborem v modernější podobě. „Připadám si jako v nějakém modernějším koncentráku. Vidím, kolik inteligentních lidí tomu podléhá, jak jim to paralyzuje život,“ všímá si znepokojeně, co se děje všude kolem něj.

„Nikdo nemá právo s námi takto jednat! Vyžeňme neschopnou vládu a zrušme Českou televizi!“ vybízí naléhavě své spoluobčany a ptá se: „Současná vláda předstírá, jak jim jde o naše zdraví, jak na nás myslí… myslí na nás opravdu?“ vyzývá závěrem k zamyšlení.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…