Žijeme vůbec v právním státě? ptá se Rouček

25.03.2012 16:13

Europoslanec Libor Rouček je velmi znepokojen zmizením lobbisty Romana Janouška, který se opilý naboural a ujel. Podle něj fakt, že nebyl zadržen, dokazuje, že zákony neplatí pro každého stejně.

Žijeme vůbec v právním státě? ptá se Rouček
Foto: liborroucek.cz
Popisek: Europoslanec Libor Rouček

„Pokud se ukáže, že se Roman Janoušek před převzetím obvinění z rukou české policie vypařil, bude to další rána pro důvěru českých občanů ve fungování tohoto státu,“ napsal Rouček. Celá situace je podle něj opravdu zarážející.

Ať se Bém vzdá mandátu

„Samotní řadoví policisté vyzývali novináře, kteří dopravní incident sledovali na místě, aby nenechali Janouškovu kauzu usnout a nepolevili v jejím sledování. Mluvili zřejmě ze zkušenosti. Nechtěli, aby se kauza zametla pod koberec,“ říká Rouček s tím, že to dokazuje frustraci řadových občanů z fungování státu.

Celý Roučkův text zde

„Bude určitě trvat velmi dlouho, než se prošetří podezření na systematické zneužívání pravomocí veřejného činitele. Ještě než k tomu dojde, měla by ODS urychleně přimět Pavla Béma, aby se vzdal poslaneckého mandátu a Policie ČR by si měla zatraceně pospíšit, aby Janouška našla. Pochybnosti o tom, že žijeme v právním státě a že má smysl chodit k volbám, se totiž mezi lidmi šíří jako nákaza,“ říká europoslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…