Živnostník není parazit. Vlastním firmu, pracoval jsem i jako dělník, píše kandidát na křeslo po Okamurovi

02.01.2014 7:17

Kandidát na senátora Jiří Remeš (Svobodní) na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz zveřejnil svůj "novoroční článek". V něm Remeš svým příznivcům přeje nejen vše nejlepší do nového roku, ale také vysvětluje, proč se rozhodl usilovat o místo v Senátu uvolněné po šéfu hnutí Úsvit Tomio Okamurovi.

Živnostník není parazit. Vlastním firmu, pracoval jsem i jako dělník, píše kandidát na křeslo po Okamurovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Senátu proběhl veřejný seminář Umírá Ústav pro studium totalitních režimů?

Jiří Remeš ve svém článku na serveru ParlamentníListy.cz představuje svou vizi a snaží se čtenáře přesvědčit, že je tím pravým kandidátem na senátora. Vyzdvihuje také své přednosti v porovnání se svými protivníky. Zajímavým zamyšlením politika je to, že by věk do Senátu limitoval nejen na spodní hranici, ale také na horní. "Dejme lidem zasloužilý odpočinek, nikoliv zasloužilé místo ve státní správě," píše Remeš.

"Do současnosti, tedy do svých pětačtyřiceti let jsem prošel cestou od dělníka až po majitele realitní kanceláře. Nebyl jsem závislý na dotacích a státních podporách, živím se svou prací," píše také politik.

Svou vizi a program Svobodných v jeho pojetí shrnuje Remeš do několika bodů. První důležitý bod zní: "Nechme lidem jejich vydělané peníze". Jeho podstatou je rušení některých daní, například daně z příjmu fyzických osob.

Celý článek Jiřího Remeše čtěte ZDE.

Transparentnost, zjednodušení administrativy a podpora podnikání

Další dva body se týkají státního přerozdělování, kterému podle Remeše chybí smysluplnost a dostatečná kontrola, a administrativy, na kterou pohlíží politik jako na složitou. "Veškerý pohyb peněz musí být transparentní. Od nákupu toaletního papíru po plat a odměny prezidenta, od faktury za opravu kapajícího kohoutku po fakturu za dostavbu Temelína. Podpořím projekt Průhledná radnice," dodává.

Důležitá je dle Remeše také podpora soukromého podnikání. "Živnostník není parazit! Práce na živnostenský list je práce, nebudeme snad lidi trestat za to, že pracují. Živnostníci a podnikatelé jsou ti, kteří přináší lidem práci a peníze a každý klacek hozený jim pod nohy vede k větší nezaměstnanosti," píše politik ve svém článku.

Posledním bodem, který kandidát na senátora zmiňuje, je, že horní komora by měla být spojovacím článkem mezi obcemi a Parlamentem. "Budu tímto spojovatelem," tvrdí Remeš.

Politik na závěr přidal i krátké pojednání "svého oblíbence" Frédérica Bastiata "Rozbité okno". "Každému z Vás doporučuji si článek přečíst. Mnohým otevře tento pohled oči, mnozí konečně pochopí, o čem to ti Svobodní vlastně mluví," uzavírá Jiří Remeš svůj článek na serveru ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…