Zklamaní a váhající voliči ODS, TOP 09 a VV. Koho volit? ptají se

01.10.2013 15:06

Průzkum společnosti STEM ukázal, že dvacet procent voličů ještě měsíc před volbami neví, komu nakonec odevzdá svůj hlas. Jde především o středové a pravicové voliče, kteří v roce 2010 odevzdali svůj hlas ODS, TOP 09 či Věcem veřejným.

Zklamaní a váhající voliči ODS, TOP 09 a VV. Koho volit? ptají se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební účast je podle odhadů vysoká

„Skoro třetina z nerozhodnutých říká, že se zatím ještě o volby nezajímala, asi pětina váhá mezi více stranami. Třetina z nerozhodnutých tvrdí, že půjde letos v říjnu volit, třetina váhá,“ informuje STEM.

 Z nerozhodnutých voličů se 28 % považuje za "pravičáky", 20 % za "levičáky", 52 % samo sebe charakterizuje jako "střed".

Pokud současní nerozhodnutí voliči ve volbách v roce 2010 odevzdali hlas, volili ze 12 % ODS, z 9 % TOP 09, ze 7 % VV a 7 % z nich volilo ČSSD.

Z hlediska pohlaví platí, že před volbami zatím více váhají ženy (54 %), z hlediska věku lehce převažují občané mladší 44 let (57 %). Otázkou zůstává, kolik nerozhodnutých voličů nakonec k volbám skutečně zamíří, ale třetina z nerozhodnutých tvrdí, že se k volebním urnám chystá.

Lidé, kteří se přímo rozmýšlí mezi programy více stran, uvažují především o volbě ANO, TOP 09 a ČSSD.

Celý průzkum ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…