Zklamaný Brady: Vyznamenání jsem vnímal jako velkou poctu

21.10.2016 19:42

Strýc ministra Daniela Hermana (KDU-ČSL) Jiří Brady Aktuálně.cz sdělil, že ho o chystaném vyznamenání k 28. říjnu cenou T. G. Masaryka informoval ředitel hradního protokolu Jindřich Forejt. Volal mu osobně minulý týden v pátek, uvedl Brady. Herman dnes uvedl, že mu Hrad sdělil, že pokud se tento týden setká s dalajlámou, ocenění Brady nedostane. Herman se s tibetským duchovním setkal a jméno Bradyho ze seznamu vyznamenaných zmizelo.

Zklamaný Brady: Vyznamenání jsem vnímal jako velkou poctu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jindřich Forejt

„Dne 14. října 2016 mně volal ředitel protokolu prezidenta republiky a oznámil mi, že 28. října obdržím cenu T. G. Masaryka. Vnímal jsem to jako velikou poctu a uznání své celoživotní práce,“ uvedl Brady. O zrušení vyznamenání se dozvěděl dnes. „Jsem zklamán, ale vyrovnal jsem sem s horšími věcmi,“ poznamenal. Osmaosmdesátiletý Brady prošel Terezínem i Osvětimí a celý život o hrůzách holokaustu píše a přednáší po celém světě. Za svou činnost se dočkal ocenění po celém světě. „Získat ocenění i z domova by bylo zlatou tečkou,“ podotkl Brady.

Poznamenal, že „je velice zarážející, že takové ocenění je jeden týden potvrzeno, a v době kratší týdne zrušeno“ a dodal, že doufá, že to nemá souvislost se setkáním Hermana s dalajlámou. „Pana ministra Hermana si velice vážím. Doufám, že Česká republika respektuje svoji vlastní historii a občany, je hrdá a stojí na vlastních nohou,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…