Zkušeného úředníka vyhodil Dienstbier. Teď promluvil, co se pod ministrem dělo

17.04.2015 18:21

Podle dosavadního šéfa Agentury pro sociální začleňování Martina Šimáčka, který byl dnes odvolán Jiřím Dienstbierem, je počínání ministra Dienstbiera udivující a riskantní, jelikož v současné době má agentura před sebou několik vážných projektů. Píše se na serveru Aktuálně.cz.

Zkušeného úředníka vyhodil Dienstbier. Teď promluvil, co se pod ministrem dělo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Šimáček

„Agentura se nachází v jedné ze svých nejsložitějších fází,“ řekl Šimáček, který byl šest let ředitelem Agentury pro sociální začleňování. V době jeho nástupu byl tento úřad podle serveru Aktuálně.cz nefungující, Šimáček z něho prý dokázal udělat fungující instituci, která dnes pomáhá v desítkách měst. Je tedy podle Aktuálně.cz udivující, že byl Šimáček odvolán.

Celý text zde

Šimáček míní, že je riskantní udělat takovýto krok v době, kdy má agentura před sebou několik vážných projektů. Zásadně však nesouhlasí s důvody, na základě kterých byl odvolán, sám je sdělit nechtěl. „Já to nebudu říkat za pana ministra, to si musí říct sám, ale nesouhlasím s nimi,“ řekl Šimáček.

Dnes již bývalý šéf agentury Šimáček si prý není vědom žádných sporů či problémů mezi ním a Dienstbierem, podotkl však, že ministr s ním nekomunikoval přímo, nýbrž skrze náměstkyni Štěpánkovou. Rozhodnutí ministra považuje v současné době za riskantní, zároveň podotkl, že během jeho práce v agentuře nikdy neobdržel negativní zpětnou vazbu, dokonce mu prý náměstkyně při odvolání sdělila, že si cení výsledků práce agentury.

reklama

autor: ste

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…