Zkušený Bohumil Pečinka: O výsledcích voleb můžeme již nyní říci jednu věc...

06.10.2017 21:01

Komentátor serveru Reflex.cz Bohumil Pečinka se ve svém sloupku pro server E15.cz rozepsal o nadcházejících sněmovních volbách. „Výsledky parlamentních voleb ještě neznáme. Co dokážeme v tuto chvíli celkem jistě předpovědět, jsou jména vítězů voleb, kteří mají jedno společné – stylizují se do role protestních stran,“ zmínil Pečinka.

Zkušený Bohumil Pečinka: O výsledcích voleb můžeme již nyní říci jednu věc...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohumil Pečinka

Pečinka se následně zaměřuje na studentské volby, které zorganizoval Člověk v tísni. Zúčastnilo se jich 40 tisíc mladých lidí mezi 15 a 18 lety. Vítězi byli Piráti, následovaní TOP 09 a ANO a SPD Tomio Okamury. 

Pečinka pak zmínil, že za prvního vítěze voleb bude možné považovat hnutí ANO. „Ti po čtyřech letech ve vládě tvrdí, že volit jej znamená vyjadřovat nedůvěru k ‚těm nahoře‘,“ zmínil Pečinka. „Připomíná to paměti Gustáva Husáka, který krátce před svou smrtí sepsal se svým věrným historikem Plevzou malý testament, kde s vážnou tváří tvrdil, že jako generální tajemník a prezident republiky vlastně žádnou velkou moc neměl a že to všechno ti ostatní v politbyru,“ dodal. 

Původní text ZDE.

Následně se pak zaměřuje na srovnání Andreje Babiše a Tomio Okamury. „Zatímco Babiš varuje před islámem, Okamura ho chce rovnou zrušit. Když Babiš přesouvá léky z vyšší do nižší sazby DPH, Okamura chce daň úplně zrušit. Tam, kde Babiš vymýšlí výjimky pro EET, Okamura chce evidenci zrušit a přidává daňové paušály pro živnostníky,“ vypočítává Pečinka.

Další protestní formací jsou podle Pečinka přemalovaní „zelení dneška“ Piráti, kteří mají image mířící na venkovsko-maloměstské voliče Babiše a Okamury. 

„K protestnímu součtu mohou přispět až deseti procenty. Když k tomu připočítáme stejný počet voličů z řad KČSM, musíme se zeptat: Kdo bude v politice něco vytvářet, když všichni chtějí jen kritizovat a bořit?“ uzavřel svůj text Pečinka.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…