Zkušený pravičák představil čtveřici, která tu prý udává tón. Možná budete překvapeni

16.01.2015 16:22

Domácí „čtyřlístek“ udává tón! Tou čtveřicí myslí Petr Havlík prezidenta Miloše Zemana, politiky Andreje Babiše, Tomia Okamuru a kuchaře Láďu Hrušku. „Ke Švejkovi a krtečkovi se přidal exportní Jánošík a také stvořitel levných jídel připomínajících normalizační školní jídelny,“ konstatuje na blogu idnes.cz.

Zkušený pravičák představil čtveřici, která tu prý udává tón. Možná budete překvapeni
Foto: obcane.cz
Popisek: Petr Havlík, jeden z otců ODS

Petr Havlík píše, že konec roku strávil na druhém konci světa. „Bylo to velmi osvěžující. Nevidět a neslyšet domácí zprávy, ani naše televizní diskuse či anonymní internetové komentáře.

K onomu již zmíněnému „čtyřlístku“ Havlík poznamenává:  „Hlavní je lidi pobavit a najít ty správné vnitřní i vnější nepřátele. A na zbytečné detaily se neptejte. Je to snadné a velmi účinné, zvláště když máte k ruce adorující média prosáklá autocenzurou od sklepa až po půdu.“

Málokde zcela dominují lidé bez ukotvení...

Svět je podle předsedy strany Občané.cz  plný obav a stává se neklidným a nebezpečným místem k žití. „Ne všude je však k vidění tak vysoká tolerance k nevkusu a kýči jako u nás. Málokde zcela dominují lidé bez ukotvení, bez víry v cokoliv a bez vlastní identity jako u nás. „Žijeme v zemi, kde nic není hanba. A zvykli jsme si na to. A není to v našich dějinách poprvé. Prošvejkovat se životem, nějak to ošulit a jede se dál. Hlavně stát na té správné profitabilní straně. To je to, oč tu kráčí,“ dodává Havlík.

Pak připomíná citát z Konfucia: „Nečiň jiným, co nechceš, aby činili tobě.“ A pak to kantorské – „Chovej se tak, aby tvé chování mohlo být obecnou normou.“ To by podle něj úplně stačilo.

Celý článek Petra Havlíka ZDE:

Petr Havlík je původní profesí pedagog. Po listopadu 1989 nejprve mluvčí OF, později volební manažer a politický poradce ministra financí Václava Klause. Spoluzakladatel a tajemník hlavní kanceláře ODS. V posledních 20 letech publikoval v mnoha českých médiích. Založil politickou stranu OBČANÉ.CZ a stal se jejím předsedou.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…