Zlámané obratle, vytlučené zuby kladivem... Vypovídá kněz, na kterém devět dní "pracovali" islámští radikálové

23.10.2015 14:23

Otec Douglas Bazi byl devět dní brutálně mučen radikály z Al-Káidy. Když se však jejich velitelé nedívali, ptali se prý kněze, jak mají uspokojit své manželky. Za jeho propuštění požadovali milion dolarů, ale nakonec jej propustili i bez výkupného.

Zlámané obratle, vytlučené zuby kladivem... Vypovídá kněz, na kterém devět dní "pracovali" islámští radikálové
Foto: repro youtube, tan
Popisek: V ulicích Islámského státu

Sadističtí fanatici britskému knězi vytloukli zuby kladivem, zle mu pochroumali záda a hrozili, že mu uříznou hlavu a pošlu ji jeho rodině. Podle otce Douglase však i jeho mučitelé měli svoji lidskou stránku a byli značně nejistí. Když se zrovna v blízkosti nenacházeli velitelé, dožadovali se od něj rad spojených s manželským životem. „Ležel jsem tam zbitý ve špíně a jeden z nich se mě ptal, jak má vyhovět své ženě, která je v jistých záležitostech velmi náročná. Bylo to velmi bizarní. Zacházeli se mnou jako se zvířetem, a potom se mě ptali na milostný život,“ svěřil se Bazi britskému deníku Express.

Celý text v angličtině najdete ZDE

„Unesli mě muži oblečení do uniforem irácké armády. Chtěli za mě získat výkupné. Hned jak zastavili moje auto, tak mě jeden z nich praštil kolenem do obličeje a zlomil mi tak nos. Poté mě svázali řetězy a hodili do malé vězeňské kobky, která byla vlastně pouhým záchodem s umyvadlem. První noc jsem tak strávil v sedě s hlavou v umyvadle. Druhý den večer přišli s kladivem a začali mě s ním vytloukat zuby. Má ústa byla plná krve a já jsem zuby a další krev plival všude kolem sebe. Jeden z těch největších sadistů mi řekl, ať nemám strach, že mám ještě hodně zubů a oni mají čas po celou noc,“ říká otec Douglas.

Kromě zubů mu kladivem jeho trýznitelé také rozdrtili obratel a hrozili mu uříznutím hlavy. Ještě dnes má otec Douglas dle svých slov následkem brutálního mučení psychické problémy. „Když jdu například spát, vždycky se musím ujistit, že mám v blízkosti láhev vody. Oni mi totiž několik dní nedali ani napít. Bylo to hrozné martyrium,“ vzpomíná ještě dnes viditelně otřesený kněz. Původní za něj radikálové požadovali výkupné ve výši jednoho milionu dolarů. Když jim ale řekl, že je připraven se stát pro pronásledované křesťany v regionu mučedníkem, tak jej propustili. Teroristé se cíleně od roku 2003 zaměřovali v Iráku na věřící a křesťanské kněze. Jak uvádí Express, z původních dvou milionů křesťanů dnes v zemi zbylo pouhých 180 000.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…