Zlatá Praha? Podle průzkumu je to pro život třinácté nejlepší město na světě

22.11.2019 12:17

V Praze je blaze, říkává se, a světový žebříček měst, ve kterých se žije nejlépe, to potvrzuje. Praha se totiž ocitla na 13. místě z celkem 113 hodnocených měst po celém světě.

Zlatá Praha? Podle průzkumu je to pro život třinácté nejlepší město na světě
Foto: Praha
Popisek: Pohled na oblast Hradebního korza

V Praze se žije dobře, konstatovala konzultační společnost D&L Partners. V hodnocení vzala v potaz ekonomickou sílu obyvatel města, ale také dostupnost škol, zdravotní péče či úřadů. Praha si své 13. místo zasloužila především bezpečností ve městě a velkou dostupností lékařské péče, napsal server Echo24.cz. První se umístilo švýcarské město Curych, druhá je Vídeň.

Celkem 15 příček z prvních 20 obsadila evropská města, čtyři města najdeme v Severní Americe a jen jedno v Asii, a to hlavní město ostrova Tchaj-wan Tchaj-Pej.  

Nepříliš dobře se v žebříčku umístilo deset nejbohatších světových měst. Londýn obsadil 33. příčku, New York až 38. místo. Podle autorů žebříčku tento výsledek naznačuje, že nejbohatší města nemusí být z určitého pohledu považována za nejúspěšnější,“ upozornil server.

Úplně poslední skončila egyptská metropole Káhira.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…