Zločinná propaganda, Jakube Železný. Hanba, zločin. Zkušený televizní radní odhaluje manipulační faul v přímém přenosu

17.04.2020 6:15

Jeden ze zakladatelů ODS, dnes stoupenec Trikolóry a dlouhé roky člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek bije na poplach. Veřejnoprávní Česká televize se podle jeho názoru dopouští zločinné propagandy.

Zločinná propaganda, Jakube Železný. Hanba, zločin. Zkušený televizní radní odhaluje manipulační faul v přímém přenosu
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Spisovatel, hudebník Petr Štěpánek

Někdejší člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek se pořádně obul do moderátora České televize. Nadpis Štěpánkova textu „Zločinná propaganda Jakuba Železného“ hovoří sám za sebe. Text uveřejnil na sociální síti facebook. Napsal o Železném, že činí rovnítko mezi chvályhodnými neziskovými organizacemi, jako je Výbor dobré vůle Olgy Havlové (VDV) – a mezi tzv. politickými neziskovými organizacemi, pro něž v zákoně neexistuje žádná definice, ale podle Štěpánka přesto existují a nežádoucím způsobem ovlivňují naši společnost.

Podle Štěpánka jde o aktivisty, které nikdo nevolil, ale kteří jsou přisátí na veřejné zdroje a chtějí rozhodovat o životech občanů.

„Jakub Železný ovšem jako správný demagog a umanutý ideologický aktivista využil rozhovoru s ředitelkou VDV, aby mezi charitativní neziskovky a politické neziskovky vsunul rovnítko a ředitelku vmanévroval do jejich obhajoby. „Prostě klasický manipulační zločin, informační faul a propagandistická – promiňte mi to slovo, ale jinak to nazvat nejde – prasárna,“ rozjel se Štěpánek.

„Ale kdyby jen to. Železný samozřejmě smlčel, že existenci a praxi samozvaných politických neziskovek už dávno kritizují lidé nejrůznějšího politického přesvědčení, ale účelově vytáhnul pouze kritiku od předsedy KSČM Vojtěcha Filipa. Tak nějak ve smyslu, ha, podívejte se, jaký totalitní pohrobek si to dovoluje kritizovat naši skvělou občanskou společnost, ergo, veškerá kritika politických neziskovek je něco špatného,“ vypálil další slovní náboje do Železného.

„Prostě jeden faul za druhým. Extrakt toho, jak se novinařina nemá dělat. Ostuda! Hanba! Zločin! Železného ostuda, Železného hanba, Železného zločin. Ostuda České televize, hanba České televize, další z ideových zločinů České televize,“ shrnul Štěpánek svůj náhled nejen na Železného.

Pokud bude Česká televize „informovat“ diváky i dál podobným stylem, nezbude prý, než ji připravit o peníze z veřejných zdrojů. Totéž by Štěpánek udělal i s tzv. politickými neziskovými organizacemi.

„Proč bychom si také měli platit něco, co nám škodí, že? Prostě zastavit penězovody. Dřív, než bude pozdě,“ zdůraznil Štěpánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…