Zm*d a opilec Zeman, píše muž placený z veřejných peněz. Už dřív zasvítil

26.04.2021 7:35 | Ze sítí

Mezi ty, kdo na Miloše Zemana sprostě zaútočili po jeho nedělním projevu, se přidal správce sociálních sítí Středočeského kraje, Petr Kukal. „Je to zmrd,“ napsal o hlavě státu a dodal, že Hamáček se chce dostat do Sněmovny skrz „vlastizrádcovu řiť“. Sdílel také slova o „mravně rozloženém, nemocném a alkoholu propadlém prezidentovi“. Není to zdaleka Kukalův první výpad proti prezidentovi. Ovšem správce sociálních sítí už jednou za svá slova musel své zaměstnání opustit.

Zm*d a opilec Zeman, píše muž placený z veřejných peněz. Už dřív zasvítil
Foto: Repro Twitter
Popisek: Správce sociálních sítí Středočeského kraje, Petr Kukal

Anketa

Byl prezident Zeman k moderátorce Primy Tománkové hrubý?

7%
90%
hlasovalo: 21732 lidí
Prezident Zeman se svým projevem čekal týden, za což byl opozicí značně kritizován. Poté, co se vyjádřil, kritika neustala. Prezidentovi bylo hned z několika stran vyčítáno, že byl na moderátorku TV Prima Terezii Tománkovou hrubý, že se nevyjádřil k vyhoštění ruských diplomatů, že se označil za velitele policie atd. A o silné výrazy nebyla nouze.

Mezi těmi, kdo při kritice sklouzli do sprostých slov, je i Petr Kukal, v současnosti správce sociálních sítí Středočeského kraje. „Že Rusy přikryje, bylo jasné půl minuty po začátku projevu. Je to zmrd,“ vyjádřil se Kukal k slovům Miloše Zemana.

Následně pochválil lidoveckého poslance Jana Bartoška, který vyvracel, že by policie a vyšetřovatelé nadále pracovali s verzí, že výbuch zapříčinila neodborná manipulace s výbušninami, a obviňoval Miloše Zemana, že poškodil Česko a posloužil Ruské federaci.

Kromě Zemana Kukalovi vadilo, jak prezidentova slova kvitoval ministr vnitra Jan Hamáček, který nechtěl prezidenta kritizovat a byl rád, že ústavní činitelé jednají ve shodě. „Takový to, když jediná cesta do příští Sněmovny vede přes vlastizrádcovu řiť,“ odsoudil předsedu ČSSD.

Není to přitom poprvé, kdy si správce sítí a bývalý mluvčí různých institucí pouští pusu na špacír v digitálním prostoru. Kukal byl dříve mluvčím Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Ve sloupku pro deník Metro ovšem přirovnal ženy v rouškách (na začátku koronavirové epidemie – pozn. red.) k perským princeznám, což se některým lidem nelíbilo. Jedna studentka si stěžovala Akademickému senátu FF UK kvůli tomu, jak Kukal reagoval na kritiku svých slov. „Doporučení, abych si řeči nechal na koledu, bys mi patrně na chodbě školy, která jednou, až jí dokončíš, skutečně bude Tvou alma mater, asi neřekla,“ napsal Kukal a dodal, že je stěžovatelka ještě mladá.

Stížnost sice prý nebyla žádostí o Kukalův odchod, ale přesto Kukal kvůli „dlouhodobé názorové neslučitelnosti s vedením fakulty“ po dohodě odešel. „Bezprostředním důvodem odchodu pana Kukala jsou některá jeho vyjádření v diskusích na sociálních sítích vůči členkám akademické obce, která jsme vyhodnotili jako nepřijatelná. Potvrzujeme, že vedení fakulty i Akademický senát Filozofické fakulty UK obdržely stížnost na vystupování pana Kukala, nicméně tato skutečnost nehrála v našem rozhodování roli,“ napsal tehdy děkan fakulty Michal Pullmann.

Z FF UK přešel Kukal do Národní knihovny, ta ho ale v prosinci téhož roku propustila pro nadbytečnost, zrovna k jeho padesátinám. Přitom Kukal jako správce účtu Ministerstva kultury v letech 2015 až 2018 dosáhl ocenění Křišťálová lupa.

Že Kukal nemá Miloše Zemana v lásce, je známo už nějakou dobu. V roce 2017 na příspěvek hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka reagoval, že „žádného pana prezidenta nemáme, Jiří. Jen dementního opilce“.

Také litoval, že když byl Miloš Zeman inaugurován, tak přítomná vdova po Václavu Havlovi, Dagmar Havlová, nezačala pískat, jako když se do jejího muže začal navážet poslanec Jan Vik.

O opilcích hovořil Kukal i tentokrát, když po Zemanově projevu sdílel citát z knihy Petra Čorneje Panovníci českých zemí, kde se píše „mravně rozložený, nemocný a alkoholu propadlý prezident zemřel bezprostředně po návratu z pohřbu J. V. Stalina“. A Kukal úpěnlivě upozorňoval, že to je „fakt Gottwaldův“ medailonek.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…