Zmejlili se, podlehli propagandě, blbě... Jaroslav Hutka o voličích Zemana. Něco jim chystá

13.08.2018 14:45

Písničkář Jaroslav Hutka se v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV ještě jednou vyjádřil k písničce „Miloš a Zubatá", kde se zamýšlí nad tím, kdy si pro prezidenta přijde smrťák či smrtka. První verze písničky prý byla vůči Zemanovi ještě mnohem tvrdší? Proč je Hutka vůči prezidentovi tak nekompromisní? Hlava státu nám prý dělá strašnou ostudu.

Zmejlili se, podlehli propagandě, blbě... Jaroslav Hutka o voličích Zemana. Něco jim chystá
Foto: repro foto youtube.com
Popisek: Jaroslav Hutka

Hutka prý Miloši Zemanovi smrt nepřeje, ale to podle něj nic nemění na tom, že se naše hlava státu chová velmi ostudně. To není přání smrti, to je jen připomenutí, že tady tohle prostě je, podotkl Hutka s tím, že smrt čeká na každého. „Za tou písní si stojím, je to úsměvná píseň,“ pokračoval. Tenhle song má prý rád.

Anketa

Jsou homosexuálové v České republice kráceni na svých právech?

4%
96%
hlasovalo: 9516 lidí

Písničku napsal v Indii a její první verze byla ještě mnohem tvrdší než ta finální. A proč byl vůči prezidentovi tak tvrdý? Prý proto, že za Zemana se nelze nestydět. Když on se chová jako prase, tak já nevím, proč bych se měl k němu chovat korektně,“ pravil Hutka natvrdo.  Kdysi si prý se Zemanem tykali, znají se od sedmdesátých let minulého století, ale asi tak patnáct let spolu nemluvili z očí do očí. Kdyby se náhodou potkali, prý by Zemanovi řekl to, co si myslí, i do očí. Písnička Miloš a Zubatá je podle jejího autora osobní. „Osobní to je, protože je to můj prezident a vadí mi, že tu funkci nezvládá a že místo toho, aby nás reprezentoval, tak nám dělá ostudu,“ podotkl Hutka.

Voliči, kteří Zemana dostali na Hrad, se prý nechali zmanipulovat a uvěřili lžím. „Těžko mluvit o lidech, kteří něco nepochopili, uvěřili na nějaký pitomosti, nechali se zmanipulovat propagandou a měli pocit, že tohleto je ta nejsprávnější volba. Já si myslím, že se prostě zmejlili,“ zaznělo také z úst písničkáře.

Dnes je to prý bohužel tak, že propaganda má účinnější zbraně. Je to dobře vidět i na tom, jak dopadly poslední sněmovní volby. Hutka má pocit, že nastává konec republiky, která vznikla po 17. listopadu 1989, ale byl by rád, kdyby se mýlil. Cítí to ale tak, že nám hrozí nebezpečí, a to i ze strany Ruska. V minulosti už nám z této strany nebezpečí hrozilo. Předchůdce Ruské federace Sovětský svaz 21. srpna 1968 zahájil okupaci této země. Písničkáři je líto, že se tahle vzpomínka ze společnosti vytrácí.

Sovětské tanky prý tehdy českou společnost zlomily, i když Hutka věřil, že se bude proti okupantům bojovat třeba i se zbraní v ruce. Ale nedošlo k tomu. „Byl to ten zoufalej pocit z toho jsem sám v okupovaný zemi,“ popsal své niterné pocity písničkář s tím, že dodnes má pocit, že Češi jsou spíše pozorovateli svých dějin, než aby je hrdinsky tvořili. Češi se chlubili tím, že cinkali klíčema, ale takhle nevypadá boj za sovobdu. Ale pokud si tu svobodu, která nám byla dána, udržíme, tak to bude v pořádku. Teď je ale příležitost o tu svobodu pozvolna přijít,“ varoval ještě písničkář s tím, že se ve svých několika nových písních staví k českému národu poměrně dost kriticky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…