Zmiz, Angelo, promluvil německý lid. Příště už by kancléřka kandidovat neměla

29.11.2015 11:57

Server PrvníZprávy.cz přinesl informaci, podle které vyplývá z průzkumu německého listu Bild am Sonntag, že většina německých občanů je proti kandidatuře Angely Merkelové na post německé kancléřky po volbách v roce 2017.

Zmiz, Angelo, promluvil německý lid. Příště už by kancléřka kandidovat neměla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Angela Merkelová

To je prý pro současnou německou kancléřku a její podporovatele studená sprcha, protože Merkelové sice i v minulosti klesaly preference, ale měla stále šanci na znovuzvolení v dalším volebním období.

Jak uvedl Bild am Sonntag, tak podle studie Institutu veřejného mínění Emnid, nechce 48 % dotázaných vidět Merkelovou jako kancléřku po roce 2017. I přesto má ale Merkelová poměrně vysokou podporu, a to čtyřiačtyřicet procent respondentů.

Sedmačtyřicet procent pak nesouhlasí s politikou Merkelové ohledně uprchlíků, zatímco čtyřicet procent postoj Merkelové a Německa v otázce migrační krize podpořilo. Zároveň může za pokles oblíbenosti Merkelové její postoj k finanční krizi v Řecku.

Podle sdělení společnosti Emnid se průzkumu zúčastnilo 579 lidí.

reklama

autor: jzd

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…