Známý ekonom Sedláček vyčetl Klausovi jeho slova o Havlovi: Mezi chlapy ve čtvrté cenové jsou na facku

06.11.2014 9:39

Velmi tvrdě zaútočil na názorové stránce dnešních Hospodářských novin známý ekonom Tomáš Sedláček na současného i bývalého prezidenta. Jak Miloše Zemana, tak Václava Klause označil za „sprosté“. „Trochu to vypadá, že spolu začali soutěžit, kdo z nich klesne hlouběji,“ napsal.

Známý ekonom Sedláček vyčetl Klausovi jeho slova o Havlovi: Mezi chlapy ve čtvrté cenové jsou na facku
Foto: Archiv Suma sumárum
Popisek: Tomáš Sedláček

Klausovi vyčítá jeho nedávné výroky na adresu zesnulého prezidenta Václava Havla, které označuje jako „lidské chucpe“. „Což není schopen držet zcela elementární lidskou slušnost, že o mrtvých jen dobře?“ vyčítá Klausovi a upozorňuje exprezidenta, že jeho výroky na Havlovu adresu jsou „i mezi chlapy ve čtvrté cenové lidově řečeno na facku“.

Proč Klaus aspoň nepodepsal Chartu 77?

Sedláček upozorňuje na to, že Havel byl ochoten za demokracii zaplatit a trpět stokrát víc než Klaus, který „za bolševika hrdě mlčel“. „Proč alespoň nepodepsal Chartu?“ ptá se Sedláček s tím, že výkvět Klausových představ o demokracii byla „oposmlouva“ a nyní se zmůže jen na „plivání na hrob člověka, který se nemůže bránit“.

Zeman deset let nedělal nic. Mohl aspoň založit charitu

Zemanovi zase vyčítá to, že deset let na Vysočině nedělal nic. „Každý druhý ve výslužbě by založil charitu, pomáhal jiným, přednášel, pomáhal s nadacemi.“ Jako příklad dává Havlem založené Forum 2000, které navštívilo a navštěvuje mnoho „vzácných hostí z celého světa“.

Proč se Zeman i Klaus stali hlásnou troubou Kremlu?

Podivuje se i proměně obou čelných politiků. „Co se stalo? Oba přece byli jednoznačně prozápadní a normální. Dnes jsou oba hlásnou troubou Kremlu,“ posteskl si Sedláček s tím, že Zeman přitom ještě nedávno zastával vůči Rusku „jestřábí pozici“.

Závěrem Klausovi i Zemanovi vyčetl, že se nyní „rochní ve svém profesionálním cynismu“, kterým chtějí nakazit celou zemi a pošlapávat zbytky jakýchkoli hodnot. „Klaus měl aspoň svůj ideál (konzumní) svobody. Zeman už nemá ani to,“ podotýká Sedláček, který se domnívá, že nad nedělním rozhovorem se Zemanem „ohrne nos i nepražská čtvrtá cenová, nebo ke komu to mluvil“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…