Znechucení členové ODS v Dubí stranu hromadně opustili, píše deník

30.03.2012 10:20

Politice ODS přestávají rozumět nejen běžní občané, ale dokonce i její vlastní členové. Ukazuje to případ místní stranické buňky v Dubí na Teplicku v Ústeckém kraji, tamní organizace má dnes jen čtyři členy. Padesátka lidí stranu raději opustila. V čele nespokojených stojí starosta Petr Pípal, který nadále nemíní obhajovat politiku vlády před spoluobčany.

Znechucení členové ODS v Dubí stranu hromadně opustili, píše deník
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Starosta města Dubí Petr Pípal opustil spolu s dalšími padesáti lidmi řady největší vládní strany ODS. Podle vlastních slov již nerozumí její politice. Poslední kapkou byly podle Pípala spory o kandidátní listinu na Teplicku pro krajské volby. Starosta je rozhořčen, že se jako úspěšný politik ocitl na nevolitelném místě, původně měli schopní politici stát v popředí. Zprávu přináší dnešní Právo.

Vedení porušilo nepsanou dohodu

„Od vstupu strany do vlády se změnily její priority, vítězí vyšší cíle nad každodenní prací. Přestal jsem politiku ODS chápat, neumím ji vysvětlovat a v žádném případě jí nechci obhajovat,“ uvedl starosta.

Podle toho, že stranu opustila spolu se starostou až padesátka lidí, lze říci, že je Pípal v obci v zásadě populární a takoví politici by měli stát v popředí kandidátek pro nadcházející krajské volby. Alespoň tak prý zněla původní dohoda ve straně, kterou ale vedení následně porušilo.

„Krajské vedení strany přitom deklarovalo, že úspěšní komunální politici budou v čele kandidátky,“ připomněl Pípal nepsanou dohodu. Přesto dodává, že se s partají nerozešel ve zlém.

Zamíří k Severočechům.cz

Za zmínku také stojí, že bez politického angažmá nezústane dlouho, prý mu přišla řada nabídek a on se rozhodl pro spolupráci s lokálním hnutím Severočeši.cz, které uspělo v posledních senátních volbách.  Za Ústí nad Labem je v horní komoře reprezentuje Jarislav Doubrava a za obvod Most doktorka Alena Dernerová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…