Znechucený ODSák nad obrázkem „své“ vily: Takovou prasárničku jsem dlouho neviděl

10.09.2013 7:27

Zatímco mnoho lidí v Plzni i jinde žebrá o práci a životní úroveň klesá, místopředseda místní krajské ODS Roman Jurečko nouzí rozhodně netrpí. Dokazují to například letecké snímky jeho luxusního sídla v rezidenční čtvrti Plzně, které se objevily v magazínu Plzeň bez cenzury, kde se před volbami prezentuje předseda Věcí veřejných Vít Bárta. Jurečko však následně vysvětlil, že s jeho bydlením je to poněkud jinak.

Znechucený ODSák nad obrázkem „své“ vily: Takovou prasárničku jsem dlouho neviděl
Foto: tan
Popisek: Místopředseda regionálního sdružení a člen výkonné rady ODS Roman Jurečko

Vlivný plzeňský ódéesák Roman Jurečko, původně číšník a později provozovatel veřejných záchodků, si prý rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek. Místopředseda plzeňské ODS žije v obrovském komplexu o dvaceti místnostech, kde se nachází kromě tří kuchyní například i bazén a střecha je potažena umělým trávníkem, kde si pán domu může zahrát golf.

Dům ve vyhlášené plzeňské čtvrti Bílá hora je prý napsán pouze na Jurečkovu přítelkyni, která jeho bydlení společně se dvěma psy sdílí. Vlastníkem je jednatel reklamní agentury Drakon Jiří Drachovský, který jí sídlo s odhadovanou tržní hodnotou třicet milionů pronajal. Firma Drakon přitom dlouhodobě dostává od plzeňské radnice lukrativní zakázky.

Letecký snímek vily ukazuje rozlehlou stavbu s golfovým „greenem“ na střeše, doplněnou na zahradě bazénem. Vedle domu je i tenisový kurt. Vlastníkem pozemku pod domem je podle plátku Luboš Grossmann, spolumajitel tiskárny Alfa, která má rovněž na kontě řadu pochybných zakázek pro plzeňskou radnici. Jeho parťákem je Tomáš Drápela, šéf Plzeňské teplárenské, který shodou okolností obývá hned vedlejší sídlo.  

Pro ParlamentníListy.cz se ke kauze vyjádřil i sám Jurečko. Ten byl spojením s luxusním sídlem šokován. „Takovou prasárničku jsem už dlouho neviděl,“ uvedl na rovinu. Podle něj na obrázku v předvolebním plátku skutečně je vyobrazen jeho dům, ale rozhodně to není ono rozlehlé sídlo s trávníkem na střeše. „Je hezké, že mi pan Bárta přeje takové bydlení, ale realita je bohužel absolutně jiná,“ uvedl Jurečko.

Jeho skutečným bydlištěm je prý žlutý domek v pravém dolním rohu obrázku. „Z popisu v tom plátku to vypadá, že v tom domě bydlí naši dva psi, a já bydlím v tom velkém domě vedle,“ rozčiluje se místopředseda plzeňské ODS. Platí prý, že dům si jeho přítelkyně pronajala od Jiřího Drachovského, ale uváděné parametry absolutně nesedí.

„Není tam žádných dvacet místností, to je myslím i z toho obrázku patrné. Je tam čtyři nebo pět místností, a jedna, nikoliv tři kuchyně." Ohledně bazénu upřesnil, že se v domě skutečně nachází zhruba čtyřmetrová vodní nádrž, kterou lze označit jako „bazén“. O golfovém hřišti na střeše nemůže být řeči, stejně jako o tenisovém kurtu, který je sice vedle domu, ale nepatří k němu.  

Jurečko uvedl, že je z předvolebních manévrů Víta Bárty znechucen. „Já rozumím pokusům mě sestřelit, pokud se zakládají na nějaké pravdě. Ale tady je to úplně liché,“ kroutí hlavou. „V tomto plátku kdysi pan Bárta uspořádal anketu mezi občany Plzně, ze kterých nakonec vylezli neexistující lidé. Takže on vlastně jen pokračuje ve svých lžích,“ dodal Roman Jurečko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…