Zneužít otce není hřích, řekl Babiš ml. Platební karta od otce, peníze od něj

13.09.2021 9:47 | Ze sítí

Co se jednou pověsí na internet, to už nikdy tak úplně nezmizí. To nyní poznává i Andrej Babiš mladší, který minulý měsíc poněkud neprozřetelně publikoval tweet s vyfocenými poznámkami psychiatra prof. Cyrila Höschla. Ten v ručně psaných poznámkách o Babišovi prozrazuje mnohé věci, které nasvědčují tomu, že povaha premiérova syna je poněkud komplikovaná. Momentálně ale příspěvek koluje zejména kvůli jedné větě, kterou měl prohlásit sám Babiš mladší. Předmětná slova popisují vztah syna ke svému otci. Zneužívat ho je v pořádku? Vše zní ještě podivněji ve chvíli, kdy si otevřeme čerstvý rozhovor Babiše mladšího pro Deník N. Tam premiérův syn přiznává: Měl jsem otcovu platební kartu. A nejen to.

Zneužít otce není hřích, řekl Babiš ml. Platební karta od otce, peníze od něj
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Andrej Babiš mladší

Anketa

Věříte průzkumu STEM, že ANO získá ve volbách 32,4 %?

hlasovalo: 61854 lidí
V ručně psaných poznámkách, pod kterými je podepsán prof. Cyril Höschl, stojí například to, že Babiš mladší má problém s respektováním autorit. Z hospitalizace, ze které poznámky pocházejí, žádal Babiš ml. okamžité propuštění. Syn premiéra měl také podle Höschla pocit, že Národní ústav duševního zdraví jedná pod vlivem politické manipulace. Jednomu z doktorů například Babiš mladší nevěřil proto, že měl v ordinaci viditelné logo farmaceutické společnosti Pfizer. Höschl ve svém posudku doporučuje, aby byly Babišovi ml. za každou cenu nasazena depotní antipsychotika, což je ostatně předmětem toho, na co si Babiš ml. ve svém tweetu stěžuje. „Nikdy dřív jsem psychiatrickou diagnózu neměl,“ brání se Babiš ve svém tweetu. Popisuje také údajně abnormální postup ze strany prof. Höschla.

Nejzajímavější větou, zachycenou na fotografii, je ale pro mnohé tato: „O otci prohlašuje, že: ‚Není hřích zneužívat otce‘.“ Pokud jsou slova, napsaná prof. Höschlem pravdivá, leccos to naznačuje o velmi komplikovaném vztahu syna k otci. Sám Babiš mladší tuto větu ve svém tweetu nijak nevyvrací.

Jak jsme včera informovali, ohledně zdravotního stavu Babiše mladšího existuje několik verzí. Sám Babiš jr. přišel v posledních týdnech s tvrzením, že je psychicky zdráv, což mají dokládat i dva nové posudky. „Ne, to není tak, že se z něčeho vyspíte a je to v pořádku, pacient je obvykle velmi pečlivě zkoumán a nemám jedinou pochybnost o péči Národního ústavu duševního zdraví,“ uvedl náš zdroj ve včerejším článku. „Co vím, tak kladné posudky pro Andreje Babiše mladšího vypracovali dva lidé. O tom se v oboru mluví a mluví se o tom spíše v negativních konotacích,“ prozradil. O tom, proč jsou nové posudky potenciálně problematické, se můžete dočíst v odkazu níže. ParlamentníListy.cz dále disponují lékařskou zprávou, vypracovanou v roce 2018 v ženevské nemocnici, která o zdravotním stavu Babiše ml. hovoří spíše nepříznivě.

Anketa

Má být Hana Lipovská odvolána z Rady ČT?

5%
93%
hlasovalo: 12536 lidí
Zajímavé informace o vztahu otce a syna poskytl také čerstvý rozhovor Babiše mladšího pro Deník N. V něm se Babiš mladší mimo jiné Renatě Kalenské a Elišce Bartové svěřil s tím, kde bral v posledních letech peníze na svůj „provoz“. Babiš mladší do roku 2014 pracoval jako pilot pro Travel Service, pak ale zaměstnán nebyl. „Byl jsem poškozený tím, že ze mě udělali psychiatrického pacienta. Je obtížné hledat v takové životní situaci práci,“ osvětluje. Přiznává také, že ho poté otec nechal léčit a fiktivně ho zaměstnával v podniku Imoba. Plat prý ale nedostával, premiér to údajně zařídil jinak. Babiš mladší se dle vlastních slov mohl zdarma najíst v Sokolovně Průhonice. A peníze? „...pak jsem měl otcovu debetní Visa Card, ze které jsem si mohl vybrat peníze. A taky mi ještě zůstaly úspory,“ vysvětlil pro Deník N Babiš mladší. Karta, kterou od otce dostal, byla napojena na jeho účet. Na otázku redaktorky, zda si tedy mohl brát z karty peníze kdy chtěl a v libovolném množství, Babiš mladší odpověděl, že šlo o normální kartu s limity na výběr, se kterou mohl například zajít na jídlo do KFC, nebo vybrat peníze a skočit si v Praze na vodní dýmku. Byt mu zařídil také otec, opět přes firmu Imoba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…