Zodpovědná Vysočina. Kraj opět zaznamenal nejvyšší volební účast

14.10.2012 10:30

Největší zájem o volby do krajských zastupitelstev měli stejně jako v roce 2008 voliči na Vysočině. K volebním urnám jich přišlo 41,05 procenta, což je nejvíc v zemi.

Zodpovědná Vysočina. Kraj opět zaznamenal nejvyšší volební účast
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

Nejzodpovědnější voliče má Přeckov na Třebíčsku. Svůj hlas tam odevzdalo 55 z 59 zapsaných voličů, což je 93,22 procenta. Vyplývá to z volebních výsledků vydaných Českým statistickým úřadem. Nejméně lidí přišlo na Vysočině k volebním urnám v Kadolci na Žďársku. Dvaadvacet voličů ze 128 zapsaných představuje 17,19 procenta.

V pětačtyřicetičlenném krajském zastupitelstvu bude sedět 17 sociálních demokratů, 11 komunistů, sedm lidovců, pět občanských demokratů, tři zastupitelé za koalici Pro Vysočinu a dva členové TOP 09. Nejstarší mezi nimi bude osmašedesátiletý důchodce z Humpolce Antonín Daněk (ČSSD), nejmladším zastupitelem bude třicetiletý starosta Pacova na Pelhřimovsku Lukáš Vlček (Pro Vysočinu).

Průměrný věk krajských zastupitelů Vysočiny je 52 let. Šestnáct zastupitelů je ve věkové skupině mezi 30 až 49 lety, zbývajících 29 je starších 50 let. S 39 muži se bude na řešení krajských problémů podílet šest žen. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

20:50 Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

Dubnovou inflaci nasměrovalo vzhůru především nečekané zdražení potravin. „Pokud zákazník stále – a …