Zoufalí lidé kvůli vládním opatřením páchají sebevraždy, zní z SPD

12.03.2021 17:02

Podle předsedy hnutí SPD Tomia Okamury mají restriktivní vládní opatření kvůli koronaviru negativní vliv na psychiku lidí. Média například uvádějí, že stále více seniorů pomýšlí na sebevraždu, neboť se cítí osamělí. „Někteří z nich dokonce říkají, že radši risknou nákazu koronavirem. Padesátiletý muž se ve čtvrtek večer pravděpodobně sám střelil do hlavy přímo před vchodem do sídla ministerstva zdravotnictví. Na jednotce intenzivní péče Nemocnice Šumperk skončilo v době koronaviru už několik seniorů, kteří si kvůli dlouhodobé sociální izolaci sáhli na život. Do příchodu pandemie se s tím šumperští lékaři prakticky nesetkávali,“ uvedl Okamura.

Zoufalí lidé kvůli vládním opatřením páchají sebevraždy, zní z SPD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„Nechci lacině kritizovat, ale odpovědnost nese vláda, která celou situaci totálně nezvládá. Nezajistila dostatek vakcín a jejich výběr pro dobrovolné očkování, nezajistila dostatek léků proti covidu, nezajistila ochranu ohrožených skupin a dost zdravotních pomůcek a nezajistila dostatečnou pomoc ekonomicky postiženým skupinám. Místo toho uplatňuje čím dál větší represi. Všechny tyto negativní jevy by vláda měla při svých rozhodováních brát v potaz,“ nebere si servítky předseda SPD. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
Izolace od kamarádů a další protiepidemická omezení podle něj mohou mít také závažné dopady na děti s raným traumatem. Také situace, kdy se děti učí online, nahrává vzniku závislosti na počítačových hrách, ale také na moderních technologiích obecně. „Na adiktologické kliniky se proto nyní obrací až o 40 procent více lidí s tímto problémem, většinou rodičů, kteří si se svými ratolestmi už nevědí rady,“ dodává.
 

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí
„Po více než týdnu dramatických omezení se ukazuje, že zásadní výsledek nepřichází. Odpovědní politici si dopředu dělají alibi a mluví o dalších uzávěrách. Stále opakujeme, že plošné zákazy nejsou správná cesta. Lidé jsou nesmyslně nuceni nosit respirátor nebo zdravotní roušku na slunci v parku a na liduprázdné ulici. Jsou nuceni kupovat a používat výrobky, o jejichž kvalitě a funkčnosti je možné pochybovat a jejichž nošení venku v odstupu je naprosto zbytečné a může být i škodlivé,“ myslí si Okamura.  
 
Hnutí SPD je toho názoru, že je třeba zapojit občany jako partnery v řešení situace na základě osobní odpovědnosti za své zdraví. „Česká republika musí přestat být závislá na rozhodování a jednání orgánů Evropské unie. Evropská unie škodí. Je nutné zajistit ze všech zdrojů dostatek účinných vakcín pro rychlou vakcinaci občanů, kteří se chtějí nechat dobrovolně očkovat, s důrazem na rizikové skupiny,“ říká Okamura. 
 

Anketa

Hospodařila Babišova vláda v době pandemie dobře s našimi penězi?

60%
40%
hlasovalo: 12416 lidí
Pro rizikové skupiny občanů je podle něj zapotřebí zdarma poskytnout respirátory FFP2, patřičné množství dezinfekce a vitamínů. Také je nutné posílit kapacitu nemocnic využitím kapacit lázeňské léčby včetně personálních kapacit těchto organizací.
 
„Okamžitě je nutné na základě zkušeností z praxe zahájit léčbu nákazy funkčními léky, které doporučují lékaři z medicínské praxe. K tomu, aby se používaly léky, vyzýváme již od loňského roku, ale vláda stále váhá. Při dodržení jasných preventivních opatření je potřeba umožnit fungování maloobchodu a služeb včetně gastronomických služeb. Lidé si potřebují koupit boty, jít ke kadeřníkovi,“ konstatuje předseda SPD. 
 
Zároveň je dle něj zapotřebí otevřít školy, a to za dodržení jasných preventivních opatření s využitím možností dobrovolného samotestování. „Je možné přece upravit rozvrhy, rozdělit žáky na skupiny a tak podobně,“ uzavřel Okamura.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…