Zpravodajci zmařili dva teroristické útoky, prozradil ministr Stropnický

30.01.2017 19:40

Vojenské zpravodajství odvrátilo v minulých měsících dva teroristické útoky cílené na východ od České republiky. V rozhovoru pro zpravodajský server Info.cz to řekl ministr obrany Martin Stropnický (ANO). Zemi, která se měla stát terčem útoku, nespecifikoval. Uvedl pouze, že jde o stát na východ od Slovenska.

Zpravodajci zmařili dva teroristické útoky, prozradil ministr Stropnický
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

"Vojenské zpravodajství detekovalo dva teroristické útoky mimo naše území. Bylo to výrazně na východě. Zabránilo pravděpodobně dalšímu masakru, jak jsme s nimi občas konfrontováni ve světových zprávách," řekl Stropnický.

Bližší informace server neuvedl. Vojenské zpravodajství každý podzim uveřejňuje výroční zprávu, kde hodnotí především riziko teroristických útoků v Česku. Podle poslední z nich nemá informace, které by předvídaly hrozbu teroristického útoku v Česku, píše web. Připomněl, že v minulosti zpravodajci varovali, že riziku jsou vystaveni příslušníci armády působící v zahraničních operacích v jižní Asii, na Blízkém a Středním východě a v severní Africe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…