Zprovoznění skladů pro munici z Vrbětic bude stát do 20 milionů, odhadl Stropnický

16.12.2014 13:40

Zprovoznění muničního skladu v Květné na Svitavsku by mělo stát do 20 milionů korun, řekl dnes po jeho návštěvě ministr obrany Martin Stropnický (ANO). Převoz munice do Květné z areálu ve Vrběticích na Zlínsku, kde vybouchly dva objekty, možná začne už v lednu, odhadl. V Květné by podle něj mohl v budoucnu být natrvalo sklad pro případ podobných mimořádností, jako se staly ve Vrběticích.

Zprovoznění skladů pro munici z Vrbětic bude stát do 20 milionů, odhadl Stropnický
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Zakonzervovaný muniční sklad v Květné na Svitavsku armáda zprovoznila v minulých dnech. S firmami, které budou mít na starost hlavní zabezpečení skladu, se podle ministra stále jedná. „Jakkoli je ta situace mimořádná, tak my prostě nechceme být vydíráni tím, že nám zajišťují nějakou práci v extrémním čase a extrémních podmínkách,“ řekl Stropnický k nákladům obnovení provozu skladu.

Převezen z Vrbětic do Květné bude jen bezpečný materiál. „Když všechno dobře půjde, tak bych to tipoval po Novém roce, to rozhodně, a kdy v novém roce, možná v průběhu ledna už ano,“ řekl ministr. Záležet bude podle něj na situaci ve Vrběticích, kdy se podaří tamní areál vyčistit pyrotechnikům. Munice se bude do Květné přepravovat zřejmě po silnici. „Pochybuji, že tohleto zrovna by se dalo řešit železnicí,“ řekl ministr s tím, že snahou bude munici co nejméně překládat.

Ve skladech v Květné by měla být munice z Vrbětic uložena podle dřívějších informací nejdéle do konce příštího roku. Do budoucna by mohl sklad jako jediný v České republice spadat pod Integrovaný záchranný systém a mohlo by se zde skladovat třeba i zboží zabavené celníky. Podle Stropnického o tom ještě bude rozhodovat vláda.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…