Zřízeno „ministerstvo proti migraci“. Konvičkovci se radují

17.12.2015 10:02

Bohaté Norsko bude mít nové ministerstvo. Zřídila je tamní vláda a jeho účelem bude dostat pod kontrolu nezvladatelný příval běženců. Ministerstvo pro migraci a integraci povede dosavadní ministryně zemědělství Sylvi Listhaugová z protipřistěhovalecké Strany pokroku. Informoval o tom server Novinky.cz.

Zřízeno „ministerstvo proti migraci“. Konvičkovci se radují
Foto: wikipedia
Popisek: Norská vlajka

Listhaugová se v listopadu zviditelnila kritikou lidí, kterým se nelíbí zpřísňování migrační politiky a kteří její zastánce považují za nesolidární. „Reaguji na tyranii laskavosti, která sužuje norskou společnost jako noční můra,“ prohlásila.

Celý text je ZDE

Podle serveru norská menšinová pravicová vláda čelí stále většímu tlaku, aby kontrolovala příliv žadatelů o azyl. V letošním roce už jich do této pětimilionové země přicestovalo 35 tisíc.

„Počet uprchlíků dostal ministra spravedlnosti Anderse Anundsena pod přílišný tlak,“ vysvětlila premiérka Erna Solbergová z konzervativní strany Høyre, proč zřizuje nový resort, který převezme část kompetencí ministerstva spravedlnosti. To mělo posuzování oprávněnosti žádostí o azyl v Norsku až doposud na starosti.

Zřízení nového norského ministerstva na svém facebookovém profilu už stihla okomentovat iniciativa Islám v ČR nechceme. „Gratulujeme Norsku ke kroku směrem od emocí k rozumu. Víc takových zemí...,“ napsala iniciativa na sociální síť k výše uvedené zprávě.

Celé znění příspěvku iniciativy Islám v ČR nechceme:

Norská vláda zřídila ministerstvo pro migraci a integraci, které má za úkol dostat pod kontrolu nezvladatelný příval běženců. Ministryně Sylvi Listhaugová je z "protipřistěhovalecké" Strany pokroku a dobroserové u ní nebudou mít protekci: „Reaguji na tyranii laskavosti, která sužuje norskou společnost jako noční můra.“. Gratulujeme Norsku ke kroku směrem od emocí k rozumu. Víc takových zemí...

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…