JXD: Marihuanu potíráte, sajrajt jménem kořalka vám nevadí

18.09.2012 10:41

Svérázný glosátor Jiří X. Doležal přišel s návrhem, jak vyřešit současné problémy s metylalkoholem, zabíjejícím lidi. Podle něj je největší chybou to, že stát se chová jako nejsprostší drogový dealer a cpe lidem jednu z nejnebezpečnějších drog - tvrdý alkohol - jen proto, že z něj má denně třicet milionů daňového výnosu.

JXD: Marihuanu potíráte, sajrajt jménem kořalka vám nevadí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří X. Doležal

„V situaci, kdy stát denně odere pijáky kořalky o třicet mega, je trestný prodej a držení většího množství marihuany,“ poznamenává Doležal v textu pro Reflex.cz. Přitom u tvrdého alkoholu se jedná o hořlavou a nebezpečnou chemikálii, kterou lze pouhou nedbalostní záměnou cisterny proměnit v smrtelný jed. „Nic jako metylhuana fakt neexistuje,“ ujišťuje expert.

Přesto stát srdnatě bojuje proti marihuaně, zatímco na prevenci proti chemickému sajrajtu zvanému kořalka kašle už dvacet let. Stejně přehlíživě se staví k informacím o masovém padělání alkoholu, o kterém novináři psali už dva roky zpátky. A navíc tlak na padělání svou polodebilní daňovou politikou sám vytváří.

Návod novináře na řešení je prý jednoduchý: Legalizovat pěstování a prodej přírodní drogy jménem marihuana. „Žádná společnost se neobejde bez drog, a je načase začít lidi učit užívat méně problematickou a rizikovou drogu, než je tvrdý alkohol,“ doporučuje JXD. K tomu by snížil spotřební daň z kořalky, aby stát nedával motivaci padělatelům. Výnos by navíc neměl být určen na nákup Cas či Pandurů, ale výhradně na prevenci užívání kořalky.

Po aplikaci takového řešení odhaduje Doležal, že by do pěti let mohla spotřeba tvrdého alkoholu klesnout na polovinu až třetinu. „Většina občanů by prostě konzumovala přírodní alkohol - pivo a víno - nebo marihuanu, tedy drogy, které nelze nějakým omylem padělatele změnit na smrtelný jed,“ plánuje novinář.

Jenže naše vláda prý nejspíš nebude schopná vymyslet cokoliv jiného, než tupou prohibici, díky které bude ještě pravděpodobnější, že si klient na černém trhu koupí smrtelný jed.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…