Atentátník Vondrouš nabídl Klausovi odškodné za zničené sako

05.10.2012 11:32 | Zprávy

Pavel Vondrouš, šestadvacetiletý muž, který před týdnem zaútočil na prezidenta republiky Václava Klause sportovní airsoftovou pistolí, nabídl Klausovi finanční odškodění. Chce mu uhradit prostřelené sako a košili, případně i bolestné.

Atentátník Vondrouš nabídl Klausovi odškodné za zničené sako
Foto: hns
Popisek: Prezident Klaus a útočník Vondrouš, ilustrační koláž

Informaci přináší zpravodajský server Novinky.cz.

"Panu prezidentovi jsem napsal dopis, ve kterém mu sděluji, že nebylo mým úmyslem mu způsobit škodu a že ho prosím o vyčíslení škody, kterou jsem mu mohl způsobit na jeho saku a košili. Pro případ, že jsem ho i zranil, nabídl jsem mu i bolestné,“ řekl Vondrouš.

Chce zaslat peníze na účet

V dopise prezidentovi pak Klause žádá, aby mu kromě vyčíslené škody sdělil i číslo bankovního účtu, kam by mu mohl zaslat peníze. "Nikdy nebylo mým úmyslem Vám způsobit škodu na majetku či Vám přivodit, i když jen drobná, poranění," ujišťuje Vondrouš v dopise.

K incidentu došlo minulý pátek v Chrastavě, kde byl prezident hostem při slavnostním otevření nového mostu. Vondroušovi se podařilo dostat do bezprostřední blízkosti prezidenta a několikrát na něj vystřelit z plastové pistole. Zranění, které tím Klausovi způsobil, si vyžádalo pouze drobné lékařské ošetření.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Květákový steak za 590 Kč. „Atrakce“ na Lipně, jaké ani moře nenabízí

4:44 Květákový steak za 590 Kč. „Atrakce“ na Lipně, jaké ani moře nenabízí

Smažený sýr s přílohou za 249 korun, svíčková s karlovarským knedlíkem za 295, belgické hranolky za …