Církevní restituce jsou jako bitva na Bílé Hoře, myslí si ČSSD

13.11.2012 14:17

Předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka ostře zkritizoval prohlasování církevních restitucí. Podle něj církve ztratily svou morální autoritu a vláda poslední zbytky své legitimity.

Církevní restituce jsou jako bitva na Bílé Hoře, myslí si ČSSD
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD zahájila předvolební kampaň pro krajské a senátní volby 2012 jízdou vlakem

Církevní restituce byly schváleny na přelomu 7. a 8. listopadu, v den výročí Velké říjnové revoluce a také bitvy na Bílé Hoře. „To hlasování připomnělo bitvu na Bílé hoře,“ prohlásil Sobotka. Podle něj si občané uvědomí, že se zvedly daně a vyšší DPH poškodilo chudší rodiny, aby se peníze přesunuly církvím a soukromým penzijním fondům.

„Tato vláda už nemá ani zbytečky legitimity,“ myslí si předseda ČSSD s tím, že ji podpořili přeběhlíci z Věcí veřejných, nepravomocně odsouzený poslanec a také komická strana LIDEM. Církevní restituce prý Česko vracejí až před rok 1918. ČSSD je proto napadne u soudu.

„Církve získaly majetky hlasy poslanců, kteří se prodávají za funkce a hlasy poslanců, kteří jsou vesměs odsouzeni za korupci,“ uvedl Sobotka s tím, že církve už pro lidi nemohou být žádnou morální autoritou. „Rád bych vyzval prezidenta republiky, aby využil svého práva a tento zákon vetoval,“ dodal předseda ČSSD.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…