Centrální registr je zástupný problém mého odvolání, tvrdí Dobeš

16.11.2012 18:06

Hostem pořadu Dvacet minut Radiožurnálu byl odstupující ministr dopravy Pavel Dobeš. Hovořilo se samozřejmě hlavně o důvodech jeho odvolání, ty však on sám prý nezná.

Centrální registr je zástupný problém mého odvolání, tvrdí Dobeš
Foto: LIDEM
Popisek: Exministr dopravy Pavel Dobeš

„Přiznám se, že jsem se s ním osobně neznal a nevím, jaké on měl reference o mých kvalitách. Ale pravdou je, že jsme se nikdy osobně nesetkali,“ odpověděl, Dobeš na dotaz, zda jej premiér Petr Nečas před jmenováním osobně znal. Nyní nechce kvůli referencím nechce jmenovat nástupce Roberta Vacka. „Je to samozřejmě jeho kompetence, máme tady ústavní pořádek, který je platný,“ dodal.

Ani mě nepozvali na jednání

Co sleduje Peake výměnou ministrů, Dobeš říci nedokáže. Vicepremiérka jej o odvolání informovala telefonicky, poté jej nazvala zbabělcem, když se rozhodl rezignovat až k 3.12. „Já jsem na to jednání ani nebyl pozván,“ podotkl Dobeš.

„Ten požadavek na okamžité odstoupení úplně nechápu,“ doplnil s tím, že je jasné, že se jedná o zástupný problém, jelikož sám deklaroval, že pokud systém nebude funkční v prosinci, sám odejde.

Řeč přišla také na problémy s dálnicí D47. „Závěry samozřejmě máme a v tuto chvíli připravujeme žaloby,“ prohlásil Dobeš s tím, že některé už byly podány. Dlouhodobě je podle něj známo, že společnost Eurovia musí prodloužit svou záruku a opravit přiznané i nepřiznané nedostatky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …