Profesor Klener: Nemocný Schwarzenberg chce na Hrad. Nezodpovědné

28.11.2012 10:24

Uznávaný lékař profesor Pavel Klener, který v roce 2003 mohl sám kandidovat na prezidenta, zatím neví, koho bude volit v přímé volbě. U Jana Fischera mu vadí, že vstoupil mezi komunisty v době normalizace, kdy bylo každému jasné, co je to za spolek. U Karla Schwarzenberga zase kriticky hledí na jeho zdraví.

Profesor Klener: Nemocný Schwarzenberg chce na Hrad. Nezodpovědné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezidentskou kandidaturu Karla Schwarzenberga přišla podpořit řada známých osobností

Profesor Pavel Klener byl prvním polistopadovým ministrem zdravotnictví. V roce 2003 se o něm dokonce uvažovalo jako o příštím prezidentovi České republiky. Uznávaný lékař dává v rozhovoru pro středeční MF Dnes najevo, že o kandidatuře, ke které ho přesvědčoval někdejší poslanec US-DEU Karel Kühnl, ihned věděl, že jí musí odmítnout. Proč? Prý jako lékař neměl dostatečné vzdělání v právu a vhled do politiky.

Řadě kandidátů schází soudnost

To je ostatně něco, co vyčítá i řadě současných kandidátů. I jim prý schází řada předpokladů k výkonu funkce prezidenta, ale oni si to nejsou ochotni přiznat. Karel Schwarzenberg už například není nejmladší.

„Schwarzenberg se mi jeví nezodpovědný, když se čtyřmi bypassy do toho jde. Přitom prezidentské aktivity vyžadují cestování, různé zahraniční projevy," připomíná lékař.

Prezident by podle jeho názoru měl být jazykově vybaven, měl by mít zkušenosti s politikou a měl by mít jistý morální kredit. Ten do jisté míry schází Janu Fischerovi. Klener kriticky hodnotí fakt, že expremiér přijal komunistickou legitimaci v době, kdy normalizace běžela na plné obrátky a každému bylo jasné, o co straně jde.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…