Češi, všechno jste mi sebrali, říká prý Bátora a chce maďarské občanství

22.04.2013 12:18

Ladislav Bátora se zapsal do paměti veřejnosti především jako personální šéf bývalého ministra školství Josefa Dobeše. V létě 2011 na svém facebookovém profilu psal o ministru zahraničí Karlu Schwarzenbergovi (TOP 09) jako o prskajícím starém chudáčkovi. Nyní se Bátora rozhodl stát občanem Maďarska.

Češi, všechno jste mi sebrali, říká prý Bátora a chce maďarské občanství
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Bývalý kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora

Server Česká pozice připomíná Bátorovo působení ve vrcholné funkci. Na protest tehdy dokonce ministři za TOP 09 demonstrativně odcházeli z vlády. Spor mezi knížetem a státním úředníkem rozpoutaly protesty iniciativy Akce D.O.S.T., jejímž byl Bátora předsedou, proti pochodu gayů Prague Pride.

Příznivci Bátory označovali rozbory jeho kontroverzních výroků, které téměř rozpoutaly vládní krizi, za “bátoriádu”.

Redakce České pozice se pokusila oblíbence Václava Klause zeptat na motivy jeho žádosti o maďarské občanství, Bátora ale příliš sdílný nebyl.

Uvedl, že jeho žádost je v jednání, ale čeká, jak dopadne nový zákon o státním občanství, který by umožnil ponechat mu i občanství české. Novela, která míří do Senátu, totiž zavádí možnost dvojího občanství.

Češi a Češky mu prý všechno sebrali

Český národ ho prý o všechno připravil, nemůže proto opustit republiku. “Vy jste mě o všechny prostředky připravili, tak to bych těžko mohl emigrovat,” uvedl Bátora. Na dotaz redaktora, jak k tomu došlo, odpovídá otázkou: “Vy jste neslyšel o ‘bátoriádě’?” A po kladné odpovědi krátký rozhovor ukončuje. “Tak to je asi všechno, ne? Nashledanou.”

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…