Jebu to, zkusím komunisty. Ostrava řeší skandál kolem podpory Baníku

29.05.2013 11:52

K odstoupení z funkcí vyzvalo ve středu hnutí Ostravak primátora Ostravy Petra Kajnara (ČSSD) a jeho náměstka Dalibora Madeje (ODS). Novinky.cz píší, že důvodem pro to je průběh jednání zastupitelstva, na kterém město až na druhý pokus odkoupilo od zadluženého fotbalového klubu Baník Ostrava stadion na Bazalech za 114 milionů korun.

Jebu to, zkusím komunisty. Ostrava řeší skandál kolem podpory Baníku
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

„V průběhu jednání byl ze strany primátora porušen zákon o obcích a oba výše uvedení členové rady svými výroky hrubě snížili důstojnost celého zasedání. Navíc svým konáním dali vzniknout důvodným pochybnostem o vytváření nátlakového a silně korupčního prostředí, a to přímo při jednání zastupitelstva statutárního města Ostravy,“ stojí ve výzvě, kterou Ostravak zveřejnil na svých webových stránkách.

Členové hnutí podezírají Kajnara s Madejem, že po prvním neúspěšném hlasování, při kterém chyběl ke koupi Bazalů jediný hlas, iniciovali jednání předsedů klubů a „zařídili“, že se hlasování opakovalo. Novinky.cz píší o nahrávce rozhovoru mezi Kajnarem a Madejem, který údajně podporuje jejich podezření. „Ze zvukového záznamu je patrné, že náměstek Madej sděluje primátorovi, že je připraven ovlivnit rozhodnutí zastupitele Tomáše Mrázka,“ upozorňují členové Ostravaka, kteří dialog dvou představitelů magistrátu považují za zcela nepřípustný a jeho obsah pak za přímé porušení demokratických principů vedení města.

Potřebný hlas se našel

Právě Tomáš Mrázek (TOP 09) byl nakonec jedním ze dvou zastupitelů, kteří v opakovaném hlasování změnili názor a zvedli pro koupi pozemků a stadionu ruku. Obrat podle Novinek.cz vysvětloval po jednání tím, že se při prvním hlasování přehmátl.

Primátor Kajnar Právu prý řekl, že o výzvě k odstoupení vůbec nic neví. „Naopak Ostravak by měl odstoupit ze svých funkcí ze zastupitelstva, a to proto, že ohrozil město žalováním o miliardu šest set milionů. Mít tohle na krku, tak mlčím,“ poukázal primátor.

Novinky.cz dále zveřejňují přepis zvukového záznamu:

Jako důkaz svého tvrzení uvedl Ostravak přepis zvukového záznamu mezi Madejem a Kajnarem.
Přepis dialogu primátora Kajnara a náměstka Madeje

Madej: No nic, jebu to.
Kajnar: Nechce ještě svolat předsedy klubů Kolařík? Ať to zkusí, no. Ten hlas třeba můžeme dostat ještě od komunistů.
Madej: Tak zkus se k tomu jednomu hlasu dostat.
Kajnar: Řeknu to Kolaříkovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pozdvižení na síti. VIDEO: Muslimové slaví volební úspěchy v britských volbách

16:24 Pozdvižení na síti. VIDEO: Muslimové slaví volební úspěchy v britských volbách

Ve Velké Británii proběhly ve čtvrtek komunální volby. Voleno bylo přes 2500 místních zastupitelů a …