Most na D1 je stržen. Provoz je obnoven od osmi hodin

09.06.2013 7:50

Stavbaři zbourali v noci na neděli v rámci rekonstrukce dálnice D1 most na 107. km u Větrného Jeníkova. Teď dokončují úklidové práce na vozovce. Podle plánu by provoz mezi Humpolcem a Jihlavou měl být v 08:00 obnoven, přerušen byl v sobotu ve 20:00. Žádné komplikace v provozu na dálnici ani na objízdné trase podle policie v noci nenastaly.

Most na D1 je stržen. Provoz je obnoven od osmi hodin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice D1 na Chodově

"V souvislosti se snášením mostu jsme nemuseli v průběhu noci ani dnes ráno na objízdných trasách řešit žádnou mimořádnou událost, nedošlo k žádné dopravní nehodě a provoz probíhal bez problémů. Navíc byl velice slabý a řidiči se chovali ukázněně," řekl ČTK mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

Most padl hodinu po půlnoci

Mezi exitem 90 Humpolec a exitem 112 Jihlava vede objížďka po silnicích první třídy I/38 a I/34 přes Havlíčkův Brod. Někteří řidiči si ji zkracují po silnici druhé třídy přes Větrný Jeníkov.

"Most padl dnes v 01:00," řekl ČTK Pavel Kaspar ze společnosti SETRA. Dělníci po uzavření dálnice v sobotu po 20:00 nejdříve pod mostem demontovali svodidla. Pak optické kabely, které vedou středem dálnice, zabezpečili panely. Ze zdevastovaného mostu, který byl postaven před třemi desítkami let, odřezali proděravělé zábradlí. Obří bagr nahrnul pod most tuny písku, který přes den do uzavřeného pruhu navezlo několik kamionů s přívěsy, aby se nepoškodila vozovka.

Do rozebírání mostu se potom pustily čtyři demoliční bagry vybavené hydraulickými nůžkami a hydraulickými kladivy. "Nejdříve byla přestřižena ocelová lana v konstrukci mostu, pak pádu mostu pomohla demoliční kladiva," shrnul Kaspar s tím, že teď se drtí a odvážejí poslední zbytky železobetonové konstrukce. "Harmonogram by měl být dodržen, v 08:00 bude dálnice otevřená," ubezpečil.

Auta budou v úseku mostu jezdit ve třech pruzích

V úseku u mostu bude doprava omezena opět do tří zúžených pruhů, a to ve dvou na Prahu a v jednom na Brno. Důvodem omezení je dokončení prací po bourání mostu. Rozmístěno bude dopravní značení ve směru na Brno pro následující etapu práce ve středním dělícím pásu - přeložky inženýrských sítí, kanalizace, optického kabelu a svodidel.

Místo zbouraného dálničního nadjezdu bude na 107. kilometru postaven nový. Jezdit by se po něm mělo začít zároveň s koncem oprav celého úseku Větrný Jeníkov - Jihlava, který je naplánován na příští léto.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…