Alena Vitásková: Hrubiánský útok neschopného „kapitána“ Mládka

03.11.2016 15:07

Stanovisko ERÚ k prohlášení ministra Mládka ze dne 2. listopadu 2016

Alena Vitásková: Hrubiánský útok neschopného „kapitána“ Mládka
Foto: Facebook Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

Energetický regulační úřad (ERÚ) se distancuje od postoje ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka. Pro ERÚ je výzva ministra Mládka adresovaná ERÚ a jeho předsedkyni Aleně Vitáskové zcela nepřijatelná a kategoricky ji odmítá.

Pan ministr Mládek lže.

Lhal vládě České republiky, když v závěru loňského roku (2015) předkládal informaci, že se jedná o stávající podporu.

Lhal prezidentovi České republiky, když ho v loňském roce ujišťoval, že notifikace bude mít v únoru-březnu letošního roku (2016).

Lhal občanům České republiky a majitelům obnovitelných zdrojů, když učinil veřejný příslib, že notifikace bude vydána v období únor-březen 2016.

Pan ministr Mládek navádí k trestným činům, a to vědomému porušování zákonů. Navádí, aby ERÚ postupoval v rozporu se zákony, přestože je mu známo, že na podporu vyplácenou v rozporu se zákonem bylo poslanci České republiky podáno počátkem letošního roku trestní oznámení a do této chvíle nebylo odloženo.

Svým hysterickým výpadem v Parlamentních listech vůči ERÚ ze dne 2. listopadu 2016 se ministr Mládek snaží zahladit svoji politickou zodpovědnost kolem obnovitelných zdrojů. Tou je též neřešená rozsáhlá překompenzace hrazená z veřejných prostředků, která nastala zcela špatným nastavením celého systému, který byl založen počátkem let 2005 a vyvrcholil solárním boomem v roce 2010.

Ministr Mládek tento problém měl řešit, odtud jeho politická zodpovědnost. ERÚ žádalo ministra Mládka o zajištění právní legitimity – novely zákona tak, aby bylo možné vybírat finanční prostředky i vyplácet podporu na nenotifikované zdroje.

Místo spolupráce, hrubiánský útok neschopného „kapitána" týmu ministra Mládka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…