Alena Vitásková: Když dostávám další a další ránu, říkám si...

25.01.2017 14:39

Poděkování občanům za přetrvávající podporu:

Alena Vitásková: Když dostávám další a další ránu, říkám si...
Foto: Facebook Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

Chci touto cestou poděkovat všem občanům, kteří vyjadřují podporu mé práci, kterou náš úřad pod mým vedením nejen pro občany odvádí. Jsem tím nesmírně potěšena a vždy, když dostávám další a další ránu ze strany státních institucí a znovu si říkám, proč to vlastně dělám, přijde e-mail, potkám se s cizí osobou a čtu nebo slyším hřejivá slova podpory.

Zážitek z pondělí 23. ledna 2017. Měla jsem pracovní oběd s poslancem ČR, v Ostravě. On přijel vlakem do Ostravy a já jsem zase z Ostravy odjížděla do Prahy. Setkali jsme se proto vedle hlavního vlakového nádraží v restauraci hotelu Max na Nádražní ulici. Kromě hezkého prostředí, milé obsluhy, voňavého jídla, (jsem na dietě tak jsem si dala jen kávu, ale k ní mi velmi příjemný personál přinesl jako pozornost podniku zákusky, domácí, vynikající, a bylo po dietě), dobrých - přijatelných cen, máte pocit domácího prostředí, prostě cítíte se příjemně.

S poslancem jsme probírali energetiku, když ke stolu přistoupil mladý muž v modré bundě, který právě odcházel. A oslovil mě se slovy: „Dobrý den, promiňte, nechci rušit, chci Vám jen za nás občany poděkovat za to, co pro nás děláte." Zůstala jsem překvapena a neodolala jsem, abych se ujistila, že mladý muž opravdu ví, s kým mluví a komu a za co vlastně děkuje. Proto jsem se zeptala: „A vy víte, kdo jsem?" Odpověď zněla: „Samozřejmě, šéfka ERÚ. Vážíme si Vás za to, co pro lidi děláte, a fandíme Vám". Byla jsem opravdu velmi dojata a potěšena, podali jsme si ruce a předala jsem mu brožurku „Na prahu vězení", kterou nosívám sebou. (Je neprodejná a posílám ji na přání jako dárek lidem stejně smýšlejícím).

Opět jsem nabrala sil na další nerovný boj, který svádím nyní již dokonce s částí státních institucí. Chci jen sdělit, že nikdy od svých idejí neustoupím, že si Vážím svých spolupracovníků na ERÚ, kteří se s ideály, které ctím, ztotožňují a vykonávají svoji práci velmi zodpovědně ku prospěchu energetického trhu. Nevytváří podmínky jen pro vyvolené, ale skutečně vytváří rovné podmínky pro všechny účastníky energetického trhu, a to nezávisle a nestranně, jak chce zákon, a nedají se zastrašit.

Pokud si všichni ve státní správě budou uvědomovat, že jsou tu proto, aby sloužili občanům, veřejnému zájmu, tak bude vládnout spokojenost a ne pocit bezpráví, přebujelé administrativy a nezájmu o život lidí.

Jen MALÝ ČLOVĚK nepovažuje malé dobro za přínos a tak je nečiní. Malé zlo nepovažuje za nic špatného a tak se jej nevystříhá. Proto se zlo hromadí tak dlouho, až jej nelze zakrýt, vina se stává tak velkou, že nemůže být pominuta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

zabavení majetku

Dobrý den, já bych byl s tím zabavováním majetku opatrný. Jednak to ve mě neevokuje nic dobrého. Také si nemyslím, že všichni Rusové můžou za politiku jednoho šílence. Sice si ho zvolili, ale ne všichni a asi ani ne tak úplně dobrovolně. Nebo jste jiného názoru? A hlavní věc co mě zajímá, co byste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Konečně se nás někdo zeptá

11:34 Zbyněk Fiala: Konečně se nás někdo zeptá

Evropské volby jsou jednou z mála příležitostí, kdy se může každý vyjádřit ke směřování Evropy i vla…