Alena Vitásková: Memento před volbami - Pohrobci v Aspenu, a co na to zpravodajské služby?

31.05.2021 11:33 | Komentář

Aspen a jeho poslání • Co jsou zač pohrobci v Aspenu • Kdo jsou členové Aspenu • Svaz československo-sovětského přátelství a Aspen

Alena Vitásková: Memento před volbami - Pohrobci v Aspenu, a co na to zpravodajské služby?
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková

Institut Aleny Vitáskové z.s. (IAV) ochrana lidských práv a svobod sleduje mimo jiné i vývoj v naší vlasti. Zda směřování politiky vede k vymahatelnosti práva a spravedlnosti, zda kroky politiků jsou v souladu s Listinou práv a svobod, Ústavou, zda se v jejich krocích neobjevují prvky vlastizrady.

Orientace pro občany, komu věřit a na koho si dávat pozor v politickém světě, je složitá a před volbami bude ještě složitější. Všechny strany se předhání ve slibech, jak dokáží a chtějí pomoci lidem, jak jim záleží na spokojeném životě občanů v naší vlasti.

Nedávno jsem si pročítala členy Aspenu (údajně významného spolku). Prý, kdo není v Aspenu, jako by nebyl, prý nemůže zastávat žádnou významnou práci, natož politicko-hospodářskou funkci. Nevím, já jsem v Aspenu nebyla.

Aspen ve mně evokuje časy dávno minulé a mnohými zatracované, vzpomínku na členy Svazu československo-sovětského přátelství (SČSP), který známe z bývalého režimu před více než třiceti léty. Členové toho spolku byli jasně identifikovatelní, co jsou zač. Byli stoupenci československo-sovětského přátelství. Na tom nic není, když se přátelíte s lidmi jiných zemí, bez ohledu na barvu pleti, národnost, jazyk. V té době, dávno minulé, bylo známé heslo „Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak“.

Co je ale Aspen? Jaké poslání má tento spolek a jeho členové? To z názvu není zřejmé. Důvěřujme našim zpravodajským službám, že se nejedná o seskupení, které by plnilo úlohu nepřátelskou vůči našim národním zájmům, zájmům našich občanů, bylo nepřátelské vůči naší vlasti, či demokratickému zřízení.

Kdo jsou členové Aspenu? Je to zásadní otázka nejen před nastávajícími volbami. Otázka je důležitá proto, že mnoho členů Aspenu je dlouhodobě ve významných českých a evropských strukturách, politických a hospodářských funkcích, zásadně ovlivňujících naše hospodářství, ekonomiku, náš život a naše směřování. „S Aspenem na věčné časy a nikdy jinak???“

Ing. Alena Vitásková
předsedkyně IAV

Praha, dne 31. 5. 2021

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…