Alena Vitásková: Pane premiére, „Dneska by to šlo….“

18.08.2019 11:25

• pro občany unavující hra kolem ministra kultury, kterou ČSSD rozehrála • vyhodit toho, kdo poukázal na podivné praktiky s veřejnými financemi • středoškolák ministrem, jako v padesátých letech, stačila jen stranická průkazka • praxe a vzdělání pro výkon funkce ministra není to, že má rád „Budulínka“ • občany více zajímá cena energií, energetická chudoba, než politická koryta zasloužilých straníků

Alena Vitásková: Pane premiére, „Dneska by to šlo….“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Vitásková

Více než 93% nevoličů ČSSD si konečně oddechlo a přivítalo rozhodné slovo premiéra Babiše, že Šmardu do funkce ministra kultury nechce. Mnozí občané si při této příležitosti znovu vzpomněli na rozkradenou „privatizaci“ u které mnozí vysoce postavení členové ČSSD hráli důležitou roli, rozkradené byty, nejen například OKD. Všichni ti, kteří vzpomínají na řádění této „party“ dále v podpoře obnovitelných zdrojů – fotovoltaický tunel, určitě dali tuto neděli na modlení ve víře, že konečně z vlády odejdou.

Mnozí z nás si vzpomněli na film Kameňák a známý dialog („jednoho krásného dne se sbalíš a půjdeš….“) a zaplesali. Tak Dneska by to šlo… ČSSD skutečně se svými ubohými necelými 7% v parlamentních volbách nemá co ve vládě dělat.

Musíme jen věřit, že skutečně pan Hamáček dodrží slovo a z vlády snad, konečně, urychleně odejdou. Doufejme, že se premiér Babiš nevyleká, až mu někdo bude hrozit dalším obviněním, či obžalobou.

Doufejme, že Babiš řekne s konečnou platností: „Tak soudružky a soudruzi, dneska by to šlo, jděte z vlády….“

Ing. Alena Vitásková – předsedkyně IAV
Institut Aleny Vitáskové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.